van der Horst

NASCAR Zolder: Gilles Magnus zet Russell Racing by PK Carsport op pole

Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Gilles Magnus heeft de pole positie veroverd voor de drie uur durende Belcar-race in het voorprogramma van de NASCAR Whelen Euro Series te Circuit Zolder. De Antwerpenaar stuurde reeds vroeg in de sessie de Norma M20 FC van Russell Racing by PK Carsport naar de pole positie en verbeterde nadien nog enkele malen zijn chrono. Deldiche Racing moest tevreden zijn met de tweede en derde chrono voor respectievelijk de auto van Boonen/Dejonghe en Piessens/Verbergt. Op een natte piste was Belgium Racing uiteraard beste GT, al moesten ze met een achtste chrono ditmaal alle Norma's voor zich dulden.
Op pole dus de Norma van Hans en Frank Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Gilles Magnus, maar ook Brent Verheyen liet knappe dingen zien en plaatste de T2 Racing Norma op de tweede startrij. Sam Dejonghe deed in de slotfase van de sessie nog enkele pogingen om de besttijd naar het Deldiche-kamp te trekken, maar moet finaal tevreden zijn met een plek op rij 1. Bert, Ayrton en Yannick Redant waren primus in Belcar 2, voor de opnieuw sterk voor de dag komende Belgium Racing-Elfer van Jan Ooms en Glenn Paenen en diens zusterbolide met Marc Goossens en Kris Wauters aan het stuur.

Küpper Racing (Marco Petry en Bernd Küpper) nam opnieuw het commando in Belcar 6, terwijl Simtag Racing (Jo Lammens, Gilles Puelings en Janez Jerse) nipt boven de psychologische grens van 2 minuten bleef.

--- Uitslag Kwalificaties Belcar Endurance Series American Festival 2020 (pdf) --- 

Foto: Martijn Wouters  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons