van der Horst

NASCAR Zolder: Doubek dominant - Dumarey verliest podium

Start EuroNASCAR 2 race 1 Circuit Zolder
Start EuroNASCAR 2 race 1 Circuit Zolder
Nadat Martin Doubek (Hendriks Motorsport) eerder vandaag de pole claimde, zette hij deze om in een dominante overwinning. De Tsjech reed in de openingsfase van de eerste EuroNASCAR 2-race op Circuit Zolder weg van de concurrentie en kon dankzij het gevecht om de tweede plaats verder uitlopen om zo zijn allereerste NASCAR-overwinning achter zijn naam te schrijven. Alessandro Brigatti (Feed Vict Racing) kon naar een tweede plaats rijden, terwijl Guillaume Dumarey (PK Carsport) in de eindfase het laagste podiumtrapje nog kon veroveren.
Net zoals bij de Pro's moesten de dames en heren enkele ronden (drie van de vijftien geplande) achter safety car afleggen alvorens zij losgelaten werden. Tijdens de eerste ronde op racesnelheid liep het al snel mis voor Simon Pilate (Feed Vict Racing). De jongste piloot in het veld spinde in de Villeneuve Chicane en kon zijn weg niet meer verderzetten. Vooraan kon Doubek profiteren van de verschillende gevechtjes achter hem. Zo waren Brigatti en Alessandro Risitano (Solaris Motorsport) elkaar constant aan het belagen voor de tweede plek en kregen we een strijd om de plaats van beste Belg tussen Dumarey en Dylan Derdaele (CAAL Racing).

Guillaume Dumarey (PK Carsport) vs. Dylan Derdaele (CAAL Racing)
Guillaume Dumarey (PK Carsport) vs. Dylan Derdaele (CAAL Racing)
In dit gevecht leek de Limburger de bovenhand te halen op de PK Carsport-piloot, maar door het pushen sleten zijn regenbanden sneller, waardoor Derdaele terugviel. Uiteindelijk zou de CAAL Racing Chevrolet de finish zelfs niet bereiken, aangezien Derdaele vast kwam te zitten in het grind aan de Jacky Ickx-chicane. Dumarey kon zich wel een weg naar voor banen met een derde plaats als eindresultaat. De Oost-Vlaming probeerde er zelfs nog een snelle ronde uit te persen, wat rechtgeeft op de pole morgenvroeg, maar moest deze laten aan Doubek. Kampioenschapsleider Tobias Dauenhauer eindigde als tiende nadat hij terugviel vanaf een tweede plek. Julia Landauer (PK Carsport) reed een sterke inhaalwedstrijd en finishte als vijfde, tevens beste rookie. Pol Van Pollaert op de derde PK Carsport wagen eindigde mooi als achtste.

Hiermee zit de zaterdag er op. Morgen vanaf 11:15 uur gaat de tweede wedstrijd van EuroNASCAR 2 van start, met Doubek en Dumarey op de eerste startrij, terwijl de EuroNASCAR Pro hun wedstrijd om 16:20 uur afwerken.

Update 18:40

Guillaume Dumarey werd na afloop van de wedstrijd bedacht met een penalty van vijf seconden voor het veroorzaken van een aanrijding met Nicholas Risitano. Hierdoor valt hij terug naar de vierde plaats, op één tiende van het ereschavot.

--- Uitslag EuroNASCAR 2 Race 1 Circuit Zolder 2020 (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons