van der Horst

NASCAR Zolder: Simon Pilate beste Belg op plaats vier

Martin Doubek
Martin Doubek
De kwalificatie van de EuroNASCAR 2 vond plaats onder hevige regenval en werd dan ook vroegtijdig afgebroken. Martin Doubek (Hendriks Motorsport), die de eerste manche in Vallelunga miste, reed in die moeilijke omstandigheden de snelste tijd in . Zijn ploegmaat Tobias Dauenhauer, dubbele winnaar in Vallelunga klokte de tweede tijd op 0.035 seconde. Simon Pilate verraste met een vierde tijd achter Nicholas Risitano (Solaris Motorsport).
Julia Landauer - PK Carsport
Julia Landauer - PK Carsport
Eigelijk moest Julia Landauer (PK Carsport) van op de vierde plaats starten maar door een straf die de pilote vrijdag opliep wordt ze teruggezet naar startplaats negen. Guillaume Dumarey (PK Carsport) beëindigde de sessie met de achtste tijd (zevende startpositie) terwijl Dylan Derdaele (CAAL Racing) de top tien afsluit.Pol Van Pollaert die dit weekend de derde wagen van PK Carsport bemand, liet de zestiende tijd noteren. De sessie diende driemaal gestopt te worden met de rode vlag, een laatste en definitievve maal toen Pilate in bocht 6 van de baan was gegaan.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series & Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 3 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons