van der Horst

NASCAR Zolder: Sørensen houdt Goossens en Day af voor zege

Lasse Sørensen - DF1 Racing
Lasse Sørensen - DF1 Racing
Poleman Lasse Sørensen heeft in de striemende regen de zege gepakt in de eerste race van het NASCAR-weekend in Zolder. De Deen reed in de aanvangsfase weg van het veld met Stienes Longin op kop, maar de Vlaams-Brabander spinde in de Jacky Ickx, moest door de pitlane en verloor zo alle kansen op de zege. Marc Goossens knokte zich voor Jacques Villeneuve en wist uiteindelijk de aanvallen van Alon Day af te weren om zo de zilveren medaille te claimen.
  • De Swert Opticiens
Start EuroNASCAR Pro race 1 Circuit Zolder
Start EuroNASCAR Pro race 1 Circuit Zolder
De eerste vier (van de achttien geplande) ronden van de wedstrijd bleken een maat voor niets. De safety car bleef op de piste en onthield de toeschouwers in de hoofdtribune en de VIP-ruimtes zo van het nodige spektakel. Toen de wedstrijd eindelijk op gang gevlagd kon worden, sloegen Sørensen en Longin een kloofje op de verzamelde concurrentie. Longin leek de snellere te zijn, maar kon zijn #11 PK Carsport-Chevrolet nooit langs de wedstrijdleider zetten en ging uiteindelijk in de fout in de Jacky Ickx-chicane. Hij klom uiteindelijk nog op tot de elfde plaats én liet bovendien de snelste wedstrijdronde optekenen, waardoor hij morgen bij de tweede race vanaf de pole mag starten. Jacques Villeneuve (Feed Vict Racing) eindigde net naast het podium.

Loris Hezemans, die zich deze ochtend bij zijn crash in de Villeneuve-chicane verwondde aan de hand, finishte troosteloos laatste nadat hij tweemaal door de pitlane moest. Hij kreeg namelijk een Drive Through penalty voor een niet-conforme start, maar stopte bij zijn eerste passage door de pitlane voor zijn pitbox. "Niet-reglementaire stop" oordeelde de wedstrijdleiding en dus moest de Nederlander nogmaals door de pitstraat.

De volgende wedstrijd staat gepland om 17u10 vandaag, dan mogen de EuroNASCAR 2-rijders 15 rondjes racen. Morgen om 16u20 mogen de EuroNASCAR Pro-deelnemers hun tweede race afwerken, met dus Stienes Longin op pole.

--- Uitslag NASCAR Pro Race 1 American Festival 2020 (pdf) --- 
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons