van der Horst

Nasser Al-Attiyah richting Extreme E

Jutta Kleinschmidt en Nasser Al-Attiyah
Jutta Kleinschmidt en Nasser Al-Attiyah
Over twee weken start het nieuwe seizoen van Extreme E in Neom, Saoedi-Arabië. Dan zullen de elektrische SUV's terug losgelaten worden en kan de strijd voor de titel beginnen. Hier en daar zijn er bij de teams al wat verschuivingen geweest, zo komt McLaren het veld vervoegen, maar ook ABT Cupra XE heeft een wijziging doorgevoerd. Zo zal Mattias Ekström niet meer voor het Duitse team rijden en wordt hij vervangen door niemand minder dan Nasser Al-Attiyah, die samen met Jutta Kleinschmidt een heus Dakar-duo gaat vormen.
  • Skylimit Events
CUPRA Tavascan XE
CUPRA Tavascan XE
Sedert vorige maand hoeft Al-Attiyah geen introductie meer. Voor de vierde maal won de Qatarees de Dakar Rally. Hij heeft al meerdere malen de FIA World Cup Cross Country achter zijn naam gezet en is natuurlijk ook een volleerd rallypiloot. Samen met Jutta Kleinschmidt, die ondanks haar 59 jaar een sterke indruk naliet vorig jaar, en de ABT Cupra XE maakte hij duidelijk dat hij wil meedingen voor de titel. Daarnaast heeft Cupra wat wijzigingen aangebracht aan het Odyssey-21 chassis en het omgedoopt tot de CUPRA Tavascan XE.

Al-Attiyah zal het mogen opnemen tegen heren die hij goed kent zoals Carlos Sainz en Sébastien Loeb, al liet deze laatste met een kwinkslag weten hoe hij dacht over het feit dat hij vorige maand nog verslagen werd door de Qatarees: jij weer! Het gaat een zeer interessant seizoen worden in Extreme E.

Foto's: CUPRA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op donderdag 3 februari 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons