van der Horst

Nathanaël Berthon bestraft, Yvan Muller erft pole race 1

Yvan Muller - Cyan Racing Lynk&Co
Yvan Muller - Cyan Racing Lynk&Co
Nathanaël Berthon vertrekt vandaag om 16.40u dan toch niet vanop de pole op de Nürburgring. De Comtoyou Racing-piloot wordt naar de achtste plaats verwezen omdat hij gisterenavond in een Code 60-zone (60 km/u) niet voldoende gas terugnam. Een enorme meevaller voor Yvan Muller, die zo de pole erft. Het regende na afloop van de kwalificatiesessie overigens bestraffingen.
Ook Team Mulsannes Jean-Karl Vernay en Zengő Motorsport-topper Mikel Azcona werden voor een zelfde inbreuk bestraft. Voor Vernay, die na een motorwissel toch al als laatste zou vertrekken, verandert er niks, Azcona van zijn kant wordt vijf plaatsen teruggezet en start nu als dertiende.

Ook Gábor Kismarty-Lechner vertrekt achteraan na een motorwissel op diens Zengő Motorsport CUPRA Leon Competición. Santiago Urrutia zag zijn kwalificatiechrono's dan weer geschrapt nadat de Cyan Performance Lynk & Co-rijder was vergeten te stoppen voor de verplichte weging. Hij gaat nu als veertiende van start.

De rist bestraffingen maken dat Esteban Guerrieri nu naast Muller op rij één start voor Tom Coronel, Thed Björk, Attila Tassi en Yann Ehrlacher. Néstor Girolami, die de DHL Pole Position voor race 2 lukte met een nieuw WTCR-kwalificatierecord, vertrekt als zevende, naast Berthon die tot dusver een ongelukkige WTCR-start kent. Ook Gilles Magnus boekt twee plaatsen winst en start als tiende.

Startgrid Race 1

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 25 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons