van der Horst

Nationale Autoclub Excelsior eert zijn kampioenen

Top 3 Excelsior Club kampioenschap 2016
Top 3 Excelsior Club kampioenschap 2016
Naar jaarlijkse gewoonte werden afgelopen weekend de laureaten van Nationale Autoclub Excelsior gehuldigd, gekoppeld aan een zeer verzorgde receptie in de toonzaal van Porsche Center Antwerpen. Naast de laureaten werd ook nog eens een Life Achievement Award uitgereikt die, niet onverwacht, naar Dirk Vermeersch gaat van LePlan GT Wine. Naast een schitterende racecarrière houdt de notoire wijnboer zich ook nog achter de schermen bezig inzake begeleiding van jong racetalent. Dan denken we in de voorbije jaren vooral aan Naomi Schiff, Sam Dejonghe en Gilles Magnus.
Gilles Magnus
Gilles Magnus
Het is 30 jaar geleden dat de betreurde Excelsior-rijder Philip Verellen het Belga stuurwiel won dat zodoende de doorbraak betekende voor de Antwerpenaar die na een slepende ziekte in 2002 overleed op enkele weken van zijn 40ste verjaardag. In 1986 of 30 jaar geleden won hij het felbegeerde stuurwiel en het bestuur van Excelsior besloot om vanaf nu de Trofée Philip Verellen in het leven te roepen en deze te schenken aan opkomend talent. De keuze viel op Antwerpenaar Gilles Magnus die ook reeds eerder dit jaar door de RACB werd bedacht met de titel van Rookie of the Year 2016 en deze tijdens de RACB Awards uit handen kreeg van André Lotterer.  

Thomas Piessens  & Gilles Magnus
Thomas Piessens & Gilles Magnus
Met de Belcar titel in de Norma van Deldiche Racing en zijn deelnames als RACB piloot in de TCR Benelux met de Seat Leon van het RACB National Team en nog tal van andere wedstrijden, werd Sam Dejonghe verdiend kampioen binnen Excelsior, gevolgd door Luc De Cock en Tim Joosen. Luc & Tim reden samen met Dejonghe in de Deldiche Norma het Belcar kampioenschap en het duo werd ook kampioen in de Divisie Superlights binnen de Supercar Challenge. Joosen miste de eerste Belcar race en werd zodoende derde na de eeuwig jonge Luc De Cock. Twee titels dus binnen één seizoen. Maar de hoofdvogel hebben ze nog niet kunnen afschieten door een ongeval tijdens de 24 Hours of Zolder. Deze wedstrijd staat in vet aangestipt in de agenda van Deldiche Racing. Tijdens deze prijsuitreiking werd nu ook officieel bekend gemaakt dat Thomas Piessens het trio De Cock/Joosen/De Jonghe zal komen vervoegen voor een volledig seizoen Belcar in de kampioenen Norma. Over hoe het team de wedstrijden gaat verdelen onder dit kwartet wordt heel binnenkort gecommuniceerd.

Door het feit dat het kampioenschap binnen de Nationale Autoclub Excelsior fel wordt beïnvloed door het aantal betwiste wedstrijden kwam Gilles Magnus niet in aanmerking voor deze trofée niettegenstaande zijn knappe titel in de FFSA F4. Ook hij heeft binnenkort groot nieuws te melden.

Belangrijk inzake licentie

Logo Excelsior
Logo Excelsior
Om uw administratie zo vlot mogelijk te laten verlopen, richt Nationale Autoclub Excelsior ook dit jaar hun gekende Licentieavonden in. Tijdens deze avonden kunnen alle leden zowel aan het Excelsior lidmaatschap, de dokterscontrole als de licentieaanvraag voldoen! Bovendien zullen op deze avonden de nodige specialisten aanwezig zijn om jullie verder te helpen met alle soorten vragen aangaande licenties alsook autosport in het algemeen. De data van de Licentieavonden in 2017 zijn: dinsdag 21 februari en dinsdag 7 maart. U bent allen welkom tussen 19.30u en 20.30u bij INKART te Puurs.

Gezien het huidige aanvraagproces voor RACB licenties hadden wij jullie allen in de mate van het mogelijke willen vragen een digitale pasfoto mee te brengen op USB aub. Ter plaatse zal ook gelegenheid voorzien worden om digitale foto's te nemen.


Foto's: Georges De Coster & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op zondag 12 februari 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons