van der Horst

Nationale Autoclub Excelsior eert zijn kampioenen

Sam Dejonghe geflankeerd door Gilles Magnus & Tim Joosen
Sam Dejonghe geflankeerd door Gilles Magnus & Tim Joosen
“Het gaat goed met Excelsior en met de autosport in België in het algemeen”, startte voorzitter van Excelsior, Tim Joosen zijn speech afgelopen zaterdag tijdens de kampioenenviering bij Nissan Beerens in Antwerpen. “Volle startvelden in Belcar, BK rally met een nooit gezien aantal R5-wagens en ook de historic races en regularity in binnen-en buitenland floreren als nooit eerder. Ook het publiek heeft de weg naar de circuits in België stilaan terug gevonden, dat bewijzen de positieve geluiden vanuit Circuit Zolder”.
  • Shopa
Tim Joosen & Luc De Cock
Tim Joosen & Luc De Cock
“Ook bij Excelsior, met meer dan 100 actieve leden gaat het goed waarbij we vanaf dit seizoen ondermeer de komst van Tom Boonen mogen aankondigen. Het wordt ook een belangrijk seizoen voor onze Nationale Autoclub gezien we nu reeds in een verjaardagsfeer toeven. Excelsior wordt volgend jaar 60 jaar en dat laten we zeker niet onopgemerkt aan ons passeren”, aldus nog Tim Joosen die ook dit seizoen meer dan waarschijnlijk de kleuren van Deldiche Racing blijft verdedigen.

Trofeeën Excelsior 2019
Trofeeën Excelsior 2019
Het werd een spannende strijd inzake de top 3 binnen het clubkampioenschap. Hierbij wordt naast de sportieve resultaten uiteraard ook rekening gehouden met het aantal verreden races.
 
En ondanks het feit dat Tim Joosen een gans seizoen teamgenoot was van Luc De Cock klopte de voorzitter de teameigenaar van Deldiche Racing voor het brons wegens een race meer en werd zodoende derde in de eindstand.
 
Sam Dejonghe - Mahindra
Sam Dejonghe - Mahindra
Jonge belofte en RACB-rijder voor het tweede jaar op rij, Gilles Magnus werd na een geslaagd seizoen tweede en spreekwoordelijk behoeft goede wijn geen krans, Sam Dejonghe ging met de grootste beker en wisseltrofee huiswaarts. Sam Dejonghe was net terug uit Engeland waar hij testte voor Mahindra Racing in de Formula E. Hij hoopt uiteraard nog steeds op een vaste stek in het peloton en was vorig seizoen ook actief in ELMS met LMP2 en LMP3. Een zitje voor de 24H Le Mans is een natte droom voor de supersnelle kempenzoon. Ook was hij met ondermeer Tom Boonen actief in Belcar met een Norma van Deldiche Racing.
 
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus treedt voor het tweede seizoen op rij aan voor het RACB National Team en is uiteraard vooral gefocust op zijn tweede seizoen in de TCR Europe serie met een Audi RS 3 LMS van Comtoyou Racing. De talentvolle jongeman die zilver veroverde tijdens de FIA Games vertrouwde ons toe dat hij heel gelukkig is met zijn huidig statuut, de steun van Audi en het feit dat hij verder kan met Comtoyou en François Verbist. Daarnaast zal hij, indien de kalender het toelaat ook terug aantreden in het Belcar Endurance Championship met de Norma van Russell Racing by PK Carsport, samen met Jeffrey Van Hooydonk en de broers Thiers.    
 
Logo Excelsior
Logo Excelsior

Excelsior richt nog een licentieavond in op 3 maart in INKART Puurs.
Zie: https://www.autoclubexcelsior.be/lid.html
Meer info hierover later.

Foto's: Excelsior/Fred Bayet - FIA Motorsport Games - Kurt Vanhoenacker - Nierls Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op maandag 17 februari 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons