van der Horst

Navarra: 20 deelnemers waaronder heel wat nieuwe namen

Start FIA GT Series Race Slovakia Ring
Start FIA GT Series Race Slovakia Ring
Het blijft maar op en af gaan met het deelnemersaantal in de FIA GT Series, doch voor de wedstrijd op het circuit van Navarra blijft de kaap van 20 wagens intact. Met nog twee meetings op het programma (Navarra en Baku) is het merendeel van de punten reeds toegekend en dus valt er voor sommigen nog weinig te rapen. In de Pro Cup is het natuurlijk uitkijken of Laurens Vanthoor samen met Stéphane Ortelli de titel al kan binnenhalen, momenteel heeft het Franco-Belgische duo (WRT Audi #11) 19 punten voorsprong op hun teamgenoten Edward Sandström en Frank Stippler (WRT Audi #13). De drie Belgian Audi Club Team WRT Audi’s domineren overigens zowel het kampioenschap bij de rijders als bij de teams.
HTP Gravity Charouz - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Gravity Charouz - Mercedes SLS AMG GT3
De Pro Cup telt in Navarra 10 deelnemers. De Phoenix Audi van Enzo Ide en Anthony Kumpen is er opnieuw niet bij, al hopen we het duo in de straten van Baku terug in actie te zien. Ook Seyffarth Motorsport is afwezig, zowel in de Pro Cup als in de Gentleman Trophy. Karun Chandhok verschijnt echter wel aan de start en dat met niemand minder fabriekspiloot Yelmer Buurman aan het stuur van een BMW Z4 GT3 van Michael Bartels, die voor het eerst overigens een wagen inschrijft onder de Vita4One naam naast de gebruikelijke Indische BMW. Lamborghini wordt opnieuw vertegenwoordigd en dat met een Gallardo FLII GT3 voor Marc Basseng en Stefan Rosina. Heel wat vaste namen laten overigens verstek gaan wegens verplichtingen in andere kampioenschappen: Peter Kox (ELMS), Maxi Buhk (GT Masters), René Rast (GT Masters, vervangen door Oliver Jarvis), Dominik Baumann (GT Masters, vervangen door Gerhard Tweraser), Ricardo Zonta (Brazilië, vervangen door Atila Abreu), Carlos Vieira (Portugal, vervangen door Michael Ammermuller).
 
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3 #35
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3 #35
Ook in Pro-Am vallen er heel wat wijzigingen te noteren maar meestal wel in positieve zin. Zo verschijnt RJN Nissan wederom met twee exemplaren van de GT-R Nismo GT3 aan de start, Wolfgang Reip krijgt voor het eerst de Amerikaan Steve Doherty naast zich op de #32, terwijl Lucas Ordonez en Alex Buncombe ongetwijfeld een van de te kloppen duo’s zullen zijn op de #35. Een volledig nieuwe naam is de Von Ryan Racing McLaren voor Gregoire Demoustier en Duncan Tappy, de snelle Brit pakte vorige jaar in de Blancpain Endurance Series nog de pole in de Pro-Am klasse en bovendien is het algemeen geweten dat de Spaanse omloop de McLaren MP4-12C GT3 op het lijf geschreven is. In tegenstelling tot heel wat rijders in de Pro Cup verkiezen Sergei Afanasiev and Andreas Simonsen de FIA GT Series boven hun programma in de ADAC GT Masters, logisch aangezien beide heren momenteel de puntentelling aanvoeren voor de GRT Lamborghini. De AF Corse wagen van Filip Salaquarda en Fabio Onidi laat voor het eerst verstek gaan, al zal de Ferrari 458 Italia van Michele Rugolo en Claudio Sdanewitsch een tweede opeenvolgende optreden maken in de Gentleman Trophy.

Deelnemerslijst Navarra
Deelnemerslijst Navarra
Timing

Zaterdag 28 September:
Free Practice 1: 10u00 - 11u20
Free Practice 2: 12u35 - 13u50
Qualifying Practice: 17u00 - 18u00

Zondag 29 September:
Warm-Up: 09u00 - 09u20
Qualifying Race: 10u15 - 11u15
Main Race: 14u15 - 15u15

Foto's: SRO/Fabre
Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op woensdag 25 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Navarra.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons