van der Horst

Navarra: StratégiC (Porsche) en AKKA-ASP (Ferrari) verdelen de buit

GT Tour  - Navarra
GT Tour - Navarra
Porsche en Ferrari hebben in het Spaanse Navarra elk een overwinning geboekt in het Frans GT3 kampioenschap, voluit Championnat de France FFSA GT. De StratégiC Porsche 997 GT3-R van het trio Nicolas Misslin, Sacha Bottemanne en Benjamin Lariche vierde op zaterdag feest, terwijl het op zondag de beurt was aan de AKKA-ASP Ferrari 458 Italia GT3 van Morgan Moullin-Traffort, Jean-Luc Beaubelique en Rino Mastronardi.
De StratégiC Porsche vertrok in race 1 van op de pole en controleerde vervolgens de wedstrijd. Na 90 minuten wedstrijd had de Porsche van Misslin, Bottemanne en Lariche  een marge van net geen 10 seconden op het IMSA Performance-Matmut exemplaar van Raymond Narac, Sébastien Dumez en Olivier Pernaut. Laatstgenoemd trio deed daarmee een goede zaak voor het kampioenschap daar hun voornaamste rivalen moesten opgeven. Het podium werd vervolledigd door de Sebastien Loeb Racing Audi R8 LMS ultra van Christophe Hamon, Christian Bottemanne en Lonni Martins, die maar net de zusterwagen voorbleed.

Op zondag kon AKKA-ASP voor het eerst sinds de seizoensopener te Lédenon eindelijk nog een overwinning scoren. De Ferrari van het trio Moullin-Traffort - Beaubelique – Mastronardi haalde het met een halve minuut voorsprong op de Ferrari’s van Duqueine Engineering, gevolgd door StratégiC Porsche. Eind volgende maand wordt er op Paul Ricard voor de titel gestreden, en ondanks een dubbele opgave in Navarra is landgenoot Stéphane Lemeret nog steeds in de running.

Foto: GT Tour/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FFSA GT Tour op zondag 27 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Navarra.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons