van der Horst

Navarra: Verrassende pole-position voor Hofor-Racing

Hofor Racing - Mercedes GT3
Hofor Racing - Mercedes GT3
De Hofor-Racing-Mercedes-AMG GT3 (#1, Michael Kroll / Chantal Kroll / Roland Eggimann / Kenneth Heyer / Christiaan Frankenhout) heeft verrassend de pole-position veroverd voor de première van de Hankook 12H NAVARRA. Christiaan Frankenhout reed de drie snelste ronden in de kwalificatie, maar zijn tijd van 1:39,161 minuten op het 3,933 kilometer lange Circuito de Navarra was genoeg om de eerste algehele pole-position voor een team uit de A6-Am-klasse in de 24H SERIES powered by Hankook veilig te stellen.
IDEC Sport Racing - Mercedes GT3
IDEC Sport Racing - Mercedes GT3
In een uitermate spannende kwalificatie, waarin de tijden van de eerste acht auto’s slechts negen tienden van een seconde uit elkaar lagen, was het regerend A6- en GT-kampioensteam bijna een halve seconde sneller dan de IDEC SPORT RACING Mercedes-AMG GT3 (#17, Patrice Lafargue / Paul Lafargue / Dimitri Enjalbert), die voor het eerst dit seizoen de eerste startplaats in de A6-Pro-klasse behaalde. Nog eens 0,03 seconde daarachter completeerde de Bohemia Energy racing with Scuderia Praha Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli) de top drie van het algemeen klassement in de kwalificatie.

Als op één na snelste in de klasse A6-Am start de Swiss Team-Mercedes-AMG GT3 (#15, Roberto Pampanini / Christoph Lenz / Mauro Calamia) vanaf de vierde plaats algemeen, een opmerkelijk debuut van het team in de serie. Direct daarachter volgt de Forch Racing-Porsche 991 GT3 R (#29, Zeljko Drmic / Patrick Eisemann / Robert Lukas), als derde geklasseerd in A6-Pro. De Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#33, Ali Çapan / Dirg Parhofer / Isaac Tutumlu Lopez / Peter Schmidt) kende een lastige kwalificatiesessie, die het team als zevende algemeen en derde in de A6-Am-klasse afsloot, slechts 0.788 seconden achter de Hofor Racing-Mercedes-AMG GT3 (#1, Michael Kroll / Chantal Kroll  / Roland Eggimann / Kenneth Heyer / Christiaan Frankenhout) als regerend kampioensteam in het 24H SERIES Championship of the Continents.

Bohemia Energy racing with Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
Bohemia Energy racing with Scuderia Praha - Ferrari 488 GT3
De Vortex V8-Vortex 1.0 (#204, Lionel Amrouche /  Philippe Gruau / Philippe Valenza) behaalde verrassend de pole-position in de klasse SPX bij de rentree van het team in de serie, op korte afstand gevolgd door de True-Racing KTM X-BOW (#116, Johannes Stuck / Ferdinand Stuck / Reinhard Kofler / Klaus Angerhofer) en de zusterauto met het startnummer 117  (TAKIS / Hubert Trunkenpolz / Gerald Kiska / Klaus Angerhofer / Reinhard Kofler). De MARC Focus V8 van het regerend SP2-kampioensteam VDS Racing Adventures (#58, Raphaël van der Straten / José Close) completeert de klasse.

De Endurance Team Romania - Ginetta G55 GT4
De Endurance Team Romania - Ginetta G55 GT4
In een nauwe strijd om de eerste plaats in de 991-klasse eindigde de EBIMOTORS Porsche 991-I Cup (#73, Lino Curti / Carlo Curti / Marco Frezza) bovenaan, gevolgd door de IDEC SPORT RACING-Porsche 991-I Cup (#75, David Abramczyk / Romain Vozniak / Paul Lafargue) en de Porsche Lorient Racing-Porsche 991-I Cup (#65, Jean-François Demorge / Alain Demorge / Gilles Blasco / Frédéric Ancel). De Endurance Team Romania-Ginetta G55 GT4 (#446, Fabrizio Broggi / Sergiu Nicolae) was het snelst in de GT4-klasse, gevolgd door de gloednieuwe Mercedes-AMG GT4 van QSR Racingschool (#254, Mario Timmers / Bert Redant  / Michiel Verhaeren). Live-streaming is te vinden op de website van de serie onder www.24hseries.com en op het officiële YouTube-kanaal van de serie. De streaming is ook beschikbaar op Motortrend on Demand. Zoals gebruikelijk is het team van Radio Show Limited ter plaatse voor het verzorgen van live-commentaar gedurende de tijdtraining, de avondtraining en de race. Er zijn regelmatige updates via Twitter, Facebook en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

24H Series PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 21 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Navarra.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons