van der Horst

Neal Van Vaerenbergh: “Verder blijven klimmen in de tussenstand”

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Dit weekend is het Frans kampioenschap F4 tijdens de meeting op het circuit van Val de Vienne halverwege het seizoen. Voor Neal Van Vaerenbergh, de vertegenwoordiger van het RACB National Team, een goede reden om verder te blijven klimmen in de tussenstand van het kampioenschap. Het is bijna vakantie. Enkele dagen het gros van de studenten mogen ook de leerlingen van de Auto Sport Academy binnenkort van een welverdiende zomerpauze van twee maanden genieten. Maar vooraleer de tijd van farniente is aangebroken vallen er nog een paar tests af te erken.
Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Zoals steeds tijdens een meeting voor het Frans kampioenschap F4 staan er drie wedstrijden en slechts één kwalificatiesessie op het programma. Deze keer mogen de laureaat van het RACB National Team Stuurwiel en zijn speelkameraden op het circuit van Val de Vienne tegen elkaar opnemen.

“Zoals het grootste deel van de rijders kreeg ik de gelegenheid om dit circuit wat beter te leren kennen”, vertelt Neal Van Vaerenbergh. “Begin mei werd er een testdag georganiseerd. Ik denk dat ik ongeveer een uur op de omloop heb gereden.”

Zo kan hij zich een precieze mening over de piste vormen.
“Val de Vienne valt in niets, maar dan ook niets met Francorchamps – het vorige circuit op de kalender – te vergelijken. Dit is een heel smalle omloop, met heel wat scherpe bochten. De tweede sector is heel technisch.”

Voor onze jonge landgenoot, hij mocht recent 17 kaarsjes op zijn verjaardagstaart uitblazen, is het doel nog altijd ongewijzigd:
Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
“Ik wil vooruitgang boeken. Op de piste en in de stand voor het kampioenschap. Omdat we niet heel veel trainingstijd krijgen, is het van cruciaal belang dat ik onmiddellijk in het goede ritme zit. Dat is nog een punt waar ik aan kan werken. Op deze bochtige omloop wordt het heel moeilijk om in te halen. Het is dus aan mij om zo ver mogelijk vooraan te  starten. In de races moet ik ook wat meeval hebben. Op dit ogenblik sta ik zeven in de tussenstand. Ik hoop dat ik na de drie wedstrijden van dit weekend een paar plaatsen hoger sta. Dat zal de beste manier zijn om de eerste seizoenshelft in schoonheid af te sluiten.”

Foto: Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 4 juli 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons