van der Horst

Neal Van Vaerenbergh kan leidersplaats in European Nascar niet verdedigen!

Neal Van Vaerenbergh
Neal Van Vaerenbergh
Dit weekend vindt de tweede manche plaats van het Europese Nascarseizoen op de Engelse omloop van Brands Hatch. De leider in het klassement van de NASCAR Whelen Euroseries in de Elite 2, onze landgenoot Neal Van Vaerenbergh, zal zijn kansen niet kunnen gaan want hij dient om budgettaire redenen forfait te geven.
Neal Van Vaerenbergh - Bert Longin
Neal Van Vaerenbergh - Bert Longin
"Dit seizoen heb ik nog geen vast racezitje", zegt Neal Van Vaerenbergh. "In plaats van thuis te zitten kniezen heb ik me toegelegd op mijn andere passie: triatlon. Zondag won ik een eerste belangrijke jeugdwedstrijd. Maar mijn prioriteit blijft racen. Mijn vorige races, in de NASCAR Whelen Euroseries, heb ik totaal gedomineerd en ik heb nu een leiderspositie in het Elite 2 kampioenschap. Maar budget voor een volgende race kwam er tot nu toe niet en dat stelt me wat teleur!"

In Valencia realiseerde de Brabander voor zijn debuut in de serie een perfect weekend met de pole en twee overwinningen. Hij hoopt nu te kunnen doorgaan in het NASCAR Whelen Euroseries wereldje.

De voormalige RACB rijder geeft tekst en uitleg: "De NASCAR wagen wordt gedeeld door twee rijders, wat de kosten al naar beneden haalt. Aan geïnteresseerde sponsors kan ik alleen maar zeggen dat het een enorm goed georganiseerd kampioenschap is, met twee klasses: Elite 1 en Elite 2. De wagens zijn performant en tof om rijden. Het is close racing, want alle wagens zijn identiek, met spannende wedstrijden en een concept dat uniek is in Europa. Ook tussen de wedstrijden in valt er steeds wat te beleven. In Valencia kon het publiek dat wel waarderen want er waren veel toeschouwers, terwijl de Spaanse manche nog werd beschouwd als 'waarschijnlijk de minst populaire. Racen blijft mijn prioriteit. Ik ben fit, geconcentreerd en heb getoond dat ik kan winnen. Nu hebben we dringend de financiële ondersteuning nodig om verder te gaan", aldus youngster Neal Van Vaerenbergh.

Foto's: PK CarsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 6 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons