van der Horst

Neal Van Vaerenbergh: “Onmiddellijk zwaar scoren” (+Video)

Neal van Vaerenbergh
Neal van Vaerenbergh
De laureaat van het RACB National Team Stuurwiel 2013 zet dit weekend een belangrijke stap. Voor het eerste in zijn jonge carrière zal Neal Van Vaerenbergh een wedstrijd met een eenzitter afwerken. Op het Bugatti-circuit mikt de Belg op een plaats in de top-5.
Hij is er zestien en heeft blinkende oogjes. “Sinds een paar maanden leef ik als in een droom”, vertelt Neal. “Ik ben er mij heel erg van bewust dat ik een buitenkans krijg door een volledig eenzitterkampioenschap in een heel professionele omgeving te kunnen afwerken.”

In november vorig jaar wist Neal Van Vaerenbergh zich in de finale van het RACB National Team Stuurwiel te onderscheiden. Enkele maanden eerder hadden tientallen jongeren deelgenomen aan een eerste selectie op de kartpiste van Genk. Zes finalisten werden weerhouden en trokken richting Le Mans om er het rijden met een eenzitter te ontdekken. Na een meedogenloze selectie schoot Neal Van Vaerenbergh de hoofdvogel af. En wat voor één! Een volledig en gratis seizoen in het Frans kampioenschap F4.

Op hetzelfde circuit waar hij die prijs veroverde mag de vertegenwoordiger van het RACB National Team dit weekend in actie treden. “Het circuit zal me inderdaad niet onbekend zijn”, glimlacht de jonge Belg. “Afgelopen winter kon ik op een deel van het circuit in Le Mans acht testdagen afwerken. Ik boekte steeds meer vooruitgang. Ik zet nu dan ook regelmatig tijden bij de snelst vijf van de 22 deelnemers aan het kampioenschap.”

Voor deze openingsmeeting, die uit drie wedstrijden bestaat, heeft Neal enkele doelen voor ogen: “Ik weet dat de concurrentie zwaar zal zijn, maar ik wil onmiddellijk zwaar scoren. Stress? Dat is iets waar ik meestal goed mee overweg kan. Wat de druk op mijn schouders betreft: ik besef dat Stoffel Vandoorne in deze discipline veel indruk heeft gemaakt, maar ik rijd in de eerste plaats voor mezelf.”





Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 25 april 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons