van der Horst

Nederland: Leclerc snelste – Problemen voor Hamilton in FP2

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Lewis Hamilton (Mercedes) moest al vroeg de tweede vrije sessie verlaten nadat de motor van zijn Mercedes het begaf. Ferrari toonde zich daarna dominant met een eerste tijd voor Charles Leclerc voor Carlos Sainz. Max verstappen bleef steken op de vijfde plaats achter Esteban Ocon en Valtteri Bottas. Tweemaal diende ditmaal de rode vlag bovengehaald worden.
  • LTF
Nikita Mazepin - Haas
Nikita Mazepin - Haas
Nadat deze morgen eerste vrije sessie diende onderbroken te worden voor de Aston Martin van Sebastian Vettel die was stil gevallen op de piste dan was het in de namiddag aan Lewis Hamilton om voor een rode vlag situatie te zorgen. De krachtbron van de Mercedes van de Brit begaf het al in het begin van de sessie waarop de rode vlag werd boven gehaald. Maar enkele minuten later was het de beurt aan Nikita Mazepin (Haas) om voor de volgende onderbreking te zorgen nadat hij in de Hugenholtz bocht de controle verloor over zijn wagen.

Publiek op Circuit Zandvoort
Publiek op Circuit Zandvoort
Nadien gaven de Ferrari’s de toon aan en Charles Leclerc sloot de sessie af met de snelste tijd in 1:10.902. Hij bleef zijn ploeggenoot Carlos Sainz voor met een tiende van een seconde. Esteban Ocon (Alpine) reed de derde tijd en bleef Valtteri Bottas (Mercedes) en Max verstappen (Red Bull) voor. Fernando Alonso (Alpine) klokte de zesde tijd en werd op de tabellen gevolgd door Pierre Gasly (AlphaTauri), Lando Norris (McLaren), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) en Sebastian Vettel (Aston Martin) vooraf. De wagen van de Duitser was hersteld na de panne in de eerste sessie eerder op de dag.

Lewis Hamilton (Mercedes) legde maar drie ronden af en strandde op de elfde plaats. Hij bleef wel nog Sergio Pérez (Red Bull) voor. Zaterdagmorgen is er nog een derde vrije training voorzien alvorens de kwalificatie start om 15u00.

Foto's: Racing International Photography
   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons