van der Horst

Nederland: Max Verstappen held van Nederland

Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
Het was misschien niet de spannendste race van het jaar maar het kon de Nederlandse supporters weinig schelen, zij kregen waar ze voor gekomen waren, een zege van Max Verstappen (Red Bull). Met die overwinning neemt Vertappen ook de leiding in de puntenstand over van Lewis Hamilton (Mercedes). De Mercedes rijders probeerden nog om Verstappen onder druk te zetten maar tevergeefs en zij moesten zich tevreden stellen met de tweede (Hamilton) en derde plaats (Valtteri Bottas).
  • Skylimit Events
Podium GP Nederland 2021
Podium GP Nederland 2021
Mercedes probeerde nochtans alles maar zelfs een alternatieve strategie met twee pitstops voor Hamilton bracht geen oplossing tegen een ongenaakbare Verstappen. Met de pitstops kwam Bottas even aan de leiding maar hij werd daarna met groot gemak door Verstappen weer ingehaald. Hamilton kon nog wel het punt verbonden aan de snelste wedstrijd ronde pakken.

Pierre Gasly - AlphaTauri AT02
Pierre Gasly - AlphaTauri AT02
Ver achter de leiders reed Pierre Gasly (AlphaTauri) een sterke race die hem de vierde plaats bracht. Zelfs Charles Leclerc (Ferrari) raakte niet voorbij de AlphaTauri en moest zich tevreden stellen met de vijfde plaats. Na een geanimeerde race met een uitstapje naast de baan en een contact met zowel George Russell (Williams) als Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) wist Fernando Alonso (Alpine) toch nog als zesde te finishen. Giovinazzi was op weg naar een plaats in de top tien tot een lekke band hem buiten de top tien deed belanden.

Fernando Alonso - Alpine
Fernando Alonso - Alpine
De race van Carlos Sainz (Ferrari) verliep iets minder vlot dan die van zijn ploeggenoot, de Spanjaard kwam als zevende over de meet. De laatste punten gingen naar Sergio Pérez (Red Bull), die van uit de pits was vertrokken, Esteban Ocon (Alpine) en Lando Norris (McLaren). Voor het eerst sinds 1985 was de formule 1 terug op Zandvoort, het leverde geen memorabele race op maar de duizenden supporters die kwamen voor Max Verstappen hadden daar geen boodschap aan, zij kregen waar ze voor gekomen waren, een demonstratie van hun lokale held.   

Foto's: Racing International Photography
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons