van der Horst

Nederland: Max Verstappen pakt pole voor Lewis Hamilton

Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen heeft in de kwalificaties voor de GP van Nederland gedaan wat door de fans van hem verwacht werd. De Nederlander pakte de pole met een ronde in 1:08.885. Lewis Hamilton (Mercedes) probeerde de pole nog af te snoepen van Verstappen maar strandde op 0.038 seconde van de tijd van zijn rivaal. Valtteri Bottas reed de derde tijd in 1:09.222.
Robert Kubica - Alfa Romeo
Robert Kubica - Alfa Romeo
Verrassing in Q1 met de eliminatie van Sergio Pérez (Red Bull), die gehinderd werd in zijn snelle ronde en die van Sebastian Vettel (Aston Martin). Ook Robert Kubica (Alfa Romeo), Mick Schumacher (Haas) en Nikita Mazepin (Haas) mochten al inpakken al was dat geen verrassing.


Fernando Alonso - Alpine
Fernando Alonso - Alpine
Was Charles Leclerc (Ferrari) nog de snelste in Q1 dan zette Max Verstappen de puntjes op de i in Q2. De Nederlander zette een tijd van 1:09.071 neer en was daarmee sneller dan Leclerc, Pierre Gasly (AlphaTauri), Hamilton en Bottas. Russell (Williams), Stroll (Aston Martin), Norris (McLaren), Latifi (Williams) en Tsunoda (AlphaTauri) geraakten niet voorbij Q2. De sessie werd vroegtijdig gestopt nadat Latifi van de baan ging nadat eerder ook zijn teamgenoot Russell in de fout was gegaan.

Max Verstappen
Max Verstappen
Max Verstappen klokte al onmiddellijk een snelle tijd in Q3 (1:08.923) maar ging nog sneller in zijn tweede ronde, goed voor de pole. De Mercedes rijders probeerden nog de Red Bull van de eerste plaats te houden maar slaagden net niet in hun opzet. Pierre Gasly is al heel het weekend in goede doen en realiseerde de vierde tijd, hij bleef de Ferrari rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz voor. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) slaagde door te stoten naar Q3 en pakte daar de zevende positie. Ook de beide Alpine rijders geraakten in Q3 waar Esteban Ocon achtste werd en Fernando Alonso negende. Daniel Riciardo (McLaren) sloot de top tien af.

Foto's: Racing International Photography
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons