Nederlander Marijn Kremers nieuwe wereldkampioen karting KZ

KZ2
KZ2
De immer sympathieke Nederlander Marijn Kremers is sinds gisteren de nieuwe wereldkampioen karting in de koninginnenklasse, KZ1. Onze jonge noorderbuur zette in het Italiaanse Lonato de kers op de taart van een nog prille carrière als fabriekspiloot. In de KZ2 haalde Emilien Denner de Super Cup binnen terwijl Kajus Siksnelis de nieuwe Academy Trophy kampioen is
Twee weken na de wereldkampioenschappen karting voor de OKJ en OK klasse in Finland, was het afgelopen weekend de beurt aan de KZ en KZ2 om uit te vechten wie zich de nieuwe wereldkampioenen karting mogen noemen in de schakelklassen.

Marijn Kremers - KZ
KZ: Kremers spoelt kater van afgelopen jaar door
Marijn Kremers is zoals gezegd de nieuwe wereldkampioen in de koninginnenklasse, de KZ. Kremers was vorig jaar in het Belgische Genk al dicht bij een medaille, maar na een ijzersterk begin van het WK, crashte hij echter in de finale na een aanval op de leider. Weg titel, weg droom. Maar een jaar later is er dan toch reden om te feesten in het kamp van birelART. Een dubbel feest zelfs, want zijn teamgenoot Ricardo Longhi pakte de tweede plaats. Na diskwalificatie van de nummer drie, Adrien Renaudin, belandde Nederlander Bas Lammers op het laatste podiumplekje. Onze landgenoot Rick Dreezen trok als vice wereldkampioen naar Lonato maar kon zich niet mengen in de debatten. Hij werd 20e in de finale.

Emilien Denner
KZ2: Perfect weekend voor Emilien Denner
Er dienden zondag ochtend nog vier kwalificatie heats afgewerkt te worden, alvorens de piloten in de KZ2 aan de finale konden beginnen. Emilien Denner haalde daar opnieuw een zege binnen, en mocht de finale vanaf de pole starten. Emil Skaras snoepte in de start de leiding af van Denner maar die zette agressief de tegenaanval in en verwees Skaras naar P5. Denner stond de leiding niet meer af en de Fransman mag zich een jaar lang CIK FIA Karting International Super Cup winnaar noemen. David Vidales kwam als tweede over de streep terwijl Emil Skaras nog een mooie remonte maakte. De regerende Europese kampioen, tikte aan als derde.

Academy Trophy
Academy Trophy: Ho wint, Siksnelis pakt titel
De Academy trophy werkte afgelopen weekend de derde en laatste meeting van het seizoen af. Het was daarin Kajus Siksnelis die zijn titel veilig stelde met een tweede plaats in de finale. Aan een ontketende Christian Ho was echter niets te beginnen. De Singaporees domineerde de finale en had aan de finish zes seconden voorsprong op de eerste achtervolger, Siksnelis. Maxwell Dodds voerde nog een mooi gevecht uit met Siksnelis maar moest genoegen nemen met P3. Thomas Martens was de enige Belg die in actie kwam in Lonato. Hij kon zich niet plaatsen voor de finale en werd als 42e geklasseerd.

Foto's: FM Images

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 23 september 2019.