van der Horst

Nederlanders voorlopig baas bij de trucks met Nederlands-Belgische zege

Stacey-Bruynkens-Van der Vaet - VEKA MAN
Stacey-Bruynkens-Van der Vaet - VEKA MAN
De eerste echte etappe van de Dakar 2016 werd bij de trucks overheerst door de Nederlanders met een volledig podium van Noorderburen. De twee MAN-trucks van Veka van Hans Stacey en Peter Versluis waren hun landgenoot De Rooy te snel af, evenals de horde Iveco’s, Kamaz’ en Tatra’s
Net als de auto’s kregen de trucks een ingekort tracé van 387 km voor de wielen geschoven. Een eerste Nederlands succes met Hans Stacey die bij zijn terugkeer naar het Veka MAN Team de snelste chrono draaide en een fractie sneller was dan teamowner Peter Vesluis en Gerard De Rooy in zijn Iveco. Meteen ook een Belgisch succes gezien Stacey met onze landgenoten Serge Bruynkens en Jan Van der Vaet aan boord rijdt.  Van der Vaet was vorig seizoen nog onderweg aan boord van de MAN van de Tsjech Loprais die trouwens een jaar eerder ook nog samen reed met Serge Bruynkens in een Tatra.

Andere favorieten werden reeds op enkele minuten achterstand gefietst, waaronder de Tsjech Loprais, ditmaal onderweg in een Iveco. Verder zien we van plaatsen acht tot en met elf het Kamaz armada van de Russische medefavorieten Mardeev, Nikolaev, Karginov en Sotnikov. Zij moesten reeds respectievelijk vier, vijf, acht en tien minuten inleveren op de Nederlanders.

Foto: Dakar.com

 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op dinsdag 5 januari 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons