van der Horst

Nelson Piquet Jr. verlaat Jaguar - Alex Lynn valt in

Nelson Piquet Jr.
Nelson Piquet Jr.
Nelson Piquet Jr. en Panasonic Jaguar Racing hebben besloten om uit elkaar te gaan, dat meldt e-Racing365. De allereerste kampioen in de Formule E moest vorig weekend in Sanya voor een derde keer op rij opgeven en gezien Jaguar op dit moment er niet goed voor staat in het klassement, besloten zij om het contract vroegtijdig op te zeggen met de Braziliaan. Daarnaast heeft het team ook gemeld dat Alex Lynn de rest van het seizoen zal volmaken.
Nelson Piquet Jr. kampioen tijdens het eerste seizoen
Nelson Piquet Jr. kampioen tijdens het eerste seizoen
Sinds dat Nelson Piquet Jr. in het eerste seizoen kampioen werd, gingen in de daaropvolgende seizoenen de resultaten in dalende lijn. Nadat de Braziliaan de overstap maakte van NEXTEV NIO naar Jaguar in seizoen vier, kwam hij nog even boven water in het begin van het seizoen, maar die werden al snel teniet gedaan door zes manches buiten de punten te eindigen. Ook dit seizoen kwam Piquet Jr. niet verder dan een tiende plaats in de openingsmanche en gezien de slechte start van het seizoen voor Jaguar kon teammanager James Barclay niet anders dan hem laten gaan.

Hierdoor krijgt Alex Lynn een tweede kans in de Formule E. Lynn kwam vorig seizoen nog uit voor DS Virgin Racing, maar vanwege de slechte resultaten werd hij vervangen door Robin Frijns.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 28 maart 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons