van der Horst

Neuville animeert Eifel Rallye Festival

Thierry Neuville - Peugeot 306 Maxi
Thierry Neuville - Peugeot 306 Maxi
De tiende editie van het Eifel Rallye Festival zit in de geschiedenisboeken. Drie dagen lang kon je over de koppen lopen in de Duitse Vulkaan-Eifel. De "Rallye Meile" in Daun leek wel een festival en ook de toeschouwerspunten zaten boordevol met vaak chaotische toestanden op de overvolle verplichte parkings. Soms waande je je opnieuw op de overgeorganiseerde ADAC WRC Rally. Duitse “grundlichkeit”, maar dan met de zin van de nodige overdrijving.
Belgische deelnemers waren er dit jaar wat minder, maar Belgische toeschouwers blijkbaar des te meer. Vele rallyliefhebbers hebben duidelijk de weg gevonden naar het grootste rijdende rallymuseum.

Sportief gezien was het niveau misschien wat lager deze editie. De vroegtijdige opgaves van Harri Toivonen (Lancia Delta S4) en Stig Blomqvist (Audi Sport Quattro S1) waren een tegenvaller voor de organisatoren. Zij waren zeker niet de enige pechvogels, want de jaargang 2022 bleek zwaar voor mens en machine. Bijna de helft van de deelnemers geraakte zaterdagavond niet meer op het eindpodium.

"Onze" Thierry Neuville ontpopte zich tot de absolute publiekslieveling met z’n spectaculaire en viriele passages met de “huilende” 306 Maxi kit car. Ook Mathias Kahle - Oostblok Stratos Skoda 130RS - en de pk-zwangere Hollandse Pikes Peak Quattro Sport replica’s van Marcel Ludwig en Coen Donkers scoorden hoog op de applausmeter.

Tijd om af te tellen naar de editie 2023.
 

Foto's: Stephan Lesuisse



Dit artikel werd gepubliceerd door Stephan Lesuisse in Rally Internationaal op zondag 24 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Eifel Rallye Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons