van der Horst

Neuville dominant in openingsfase Monte Carlo

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville neemt de touwtjes in de Rally van Monte Carlo, de opener van het WRC-seizoen, stevig in handen. Met twee besttijden op drie proeven vrijdagochtend heeft de Belgische Hyundairijder al een stevige voorsprong van ruim een halve minuut op de Est Ott Tänak uitgebouwd.
Neuville ging vrijdagochtend gewoon verder op het elan van donderdagavond. Hij liet de openingsproef van de dag nog aan Tänak maar versmachtte de tegenstand op KP4 en KP5. De Belg gaf aan dat hij een heel goed gevoel had in de wagen. Neuville heeft nu al een voorsprong van 31'7 seconden op de Ford Fiesta van Tänak. 

Sebastien Ogier is derde. De wereldkampioen ging vrijdagochtend in de fout en verloor bijna driekwart minuut, maar de Fransman knokte zich snel terug naar het virtuele podium. Hij volgt wel al bijna op een minuut van Neuville. 

Juho Hänninen - Toyota Yaris WRC
Juho Hänninen - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala is voorlopig vierde in zijn Toyota Yaris. De Fin kende wat motorproblemen die snel verholpen werden, maar waardoor er geen tijd meer restte om de ophanging aan te passen. Dani Sordo is vijfde en tweede Hyundai.

Voor Citroën is het seizoen slecht begonnen met de opgave van Stéphane Lefebvre donderdag. De Fransman herstartte wel, maar een goede einduitslag is verloren. Kris Meeke brak vrijdag de ophanging. Ook Juho Hänninen, in de tweede Toyota, is al buiten strijd nadat hij van de weg af gleed. Ook hij werd tot opgave gedwongen.

Andreas Mikkelsen leidt in WRC2, en is in zijn Skoda Fabia R5, zelfs zevende algemeen.

Foto: Hyundai Motorsport en Toyota



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 20 januari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons