van der Horst

Neuville en Hyundai uit op revanche

Wagens 2018 BRC Ypres Rally
Wagens 2018 BRC Ypres Rally
Thierry Neuville en Hyundai zijn uit op revanche in de 54ste Renties Ypres Rally. Dat is donderdag gezegd op een gezamenlijke persconferentie van Citroën, Peugeot, Skoda en uiteraard Hyundai. Ook de andere officiële piloten ambiëren een goede eindnotering.
  • Shopa

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Er was één rode draad in de uitleg van alle rijders: "Op de weg blijven en uitrijden". Thierry Neuville is nog niet vergeten hoe zijn avontuur vorig jaar eindigde. De Oostkantonner ging van de baan op Dikkebus en moest opgeven. "Op de weg blijven is alvast het belangrijkste. Het parcours rond Ieper vergeeft niets en is heel specifiek", opent Neuville, die geen droomhuwelijk heeft met deze rally. Neuville moet zich ook aanpassen aan de R5-wagen die niet echt in lijn ligt met zijn rijstijl. "Het zal in ieder geval snel gaan, gezien het mooie deelnemersveld."

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Ook Sébastien Bédoret wil zaterdagavond de Grote Markt van Ieper ongeschonden oprijden. "Dit is een grote stap en het is belangrijk om ervaring op te doen. Ik kan wel rekenen op een goede coaching, misschien wel de beste voor deze rally", aldus Bédoret die daarmee verwees naar zijn mentor Freddy Loix, de elfvoudige winnaar van deze rally. Skoda en Bédoret kondigden ook aan dat de jonge Waal eind augustus mag proeven van het WRC. Hij start in de Rally van Duitsland.

Kevin Demaerschalk - Citroën C3 R5
Kevin Demaerschalk - Citroën C3 R5
Zelfde verhaal voor Kevin Demaerschalk die de baan opgaat met een gloednieuwe Citroën C3 R5. "Het is belangrijk om de wagen te leren kennen met het oog op de rest van het kampioenschap. Ik zal in ieder geval mijn eigen wedstrijd rijden." Hij krijgt Lara Vanneste aan zijn zijde die bij haar laatste deelname tweede werd met Bryan Bouffier.

Guillaume de Mévius
Guillaume de Mévius
En ook voor Guillaume de Mévius is uitrijden cruciaal. "We zaten even in een slechte spiraal, maar we raken er dankzij twee goede regionale wedstrijden terug uit. Nu moeten we doorzetten", aldus de telg van Peugeot.

Een eerste krachtmeting volgt straks al met de shakedown en de belangrijke kwalificatierit die de startorde op vrijdag bepaald.

Foto's: Sandro DelaereSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 21 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons