van der Horst

Neuville en Mikkelsen vormen team in Monza

Hyundai Motorsport
Hyundai Motorsport
Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen gaan samen een team vormen. Ze zullen een Hyundai i20 WRC van de vorige generatie delen tijdens de Monza Rally show, begin december.
Een uniek duo, Thierry Neuville en Andreas Mikkelsen gaan samen een team vormen. De boezemvrienden en teamgenoten komen begin december aan de start van de Monza Rally Show in een Hyundai i20 WRC van het Italiaanse HMI. Ze zullen elk om beurt het stuur nemen en elkaar navigeren op het uitgetekende parcours op de Autodromo Nazionale. Dat bevestigde Hyundai Motorsport vrijdag.

De Belg en de Noor lijken ook de twee speerpunten te gaan worden binnen het team van Hyundai in 2018. De Koreanen komen terug op de beslissing om in 2018 vier wagens te gaan inzetten. Wellicht zouden Dani Sordo en Hayden Paddon, die beiden niet hun sterkste seizoen achter de rug hebben, een wagen delen doorheen het jaar. Het is echter niet onmogelijk dat ook een van de andere twee piloten eens op kant moet blijven, denk maar aan Kris Meeke dit jaar bij Citroën of Thierry Neuville die in 2016 enkele keren in het B-team van Hyundai reed (al had dat vooral te maken met het puntensysteem in het constructeurskampioenschap).

Foto: Hyundai Motorsport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op vrijdag 10 november 2017.
  • Footprints F1 Abu Dhabi

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons