van der Horst

Neuville en Wydaeghe aan de start van Rally Il Ciocco

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville start midden maart samen met zijn co-piloot Martijn Wydaeghe in de Italiaanse Rally Il Ciocco. Zo kan het duo wat meer kilometers op de teller zetten ter voorbereiding van de Rally van Kroatië. Dat meldt de organisatie van de Italiaanse openingsmanche in een persbericht.
Dit weekend vindt de Arctic Rally Finland plaats, maar dat houdt Hyundai Motorsport team niet tegen om zich al voor te bereiden op toekomstige WRC-manches. Hyundai heeft voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe een i20 R5/Rally2 ingeschreven voor de Rally Il Ciocco in Toscane. Daar gaat op dat moment het Italiaanse asfaltkampioenschap van start. Zo besteden ze de grote pauze tussen de Artic Rally Finland en de WRC-manche in Kroatië eind april nuttig.

Het geeft Neuville en Wydaeghe ook de kans om nog meer samen te oefenen. Dit is het eerste jaar dat het duo samenrijdt. Perfect op elkaar ingespeeld zijn, is erg belangrijk. Daarom is Rally Il Ciocco de ideale gelegenheid om hun connectie nog wat te versterken.

“Ik ben blij om met een Hyundai i20 R5 deel te nemen aan de Il Ciocco-rally. Het zal voor mij en Martijn een geweldige kans zijn om samen kilometers te maken en te werken aan het versterken van onze samenwerking. Dit wordt mijn eerste deelname aan Rally Il Ciocco, maar ik weet dat de wegen erg mooi en moeilijk zijn, dus ik kan niet wachten om daar te zijn", zegt Neuville.

De Rally Il Ciocco zal van 11 tot en met 13 maart plaatsvinden, de Rally van Kroatië een maand later, van 22 tot en met 25 april.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Rally Championship op dinsdag 23 februari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons