van der Horst

Neuville: "Even blij met een merkentitel"

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Uiteraard streeft Thierry Neuville een eerste individuele titel na, maar hij zou even blij zijn met een merkentitel. "Hyundai is familie en winnen met de familie zou heel mooi zijn", aldus Neuville die in Ieper even vooruit keek op de rest van het seizoen.
  • Prospeed Competition
Vier keer vice-kampioen. Dan wil je uiteraard ook eens de grootste beker in de lucht steken aan het einde van het seizoen. "Maar we moeten dit jaar zeker één titel halen en een merkentitel zou me minstens evenveel deugd doen dan een individuele titel. Uiteraard, als piloot wil je ook die pilotentitel", aldus Neuville. "Hyundai is inmiddels bezig aan zijn zesde jaar en investeert meer dan ooit, dus één titel is het doel."

Dat was ook te zien de afgelopen weken. Andreas Mikkelsen mocht in Sardinië zijn podiumplaats behouden en binnenkort vervoegt ook Craig Breen de rangen. "Geen slechte keuze", bleef Neuville wel op de vlakte. "Sébastien Loeb in Finland was geen optie en Dani Sordo zou wel rijden, maar hij heeft zijn zinnen al op iets anders gezet." Na Finland breken immers de asfaltmanches van Duitsland en zijn thuisland Spanje aan. 

Hyundai investeert niet enkel in piloten maar ook in de wagen. In Finland komt er een evolutie aan. "We zijn bevraagd geweest over wat er beter moest en dan is de knoop doorgehakt. Er komt een nieuw aeropakket aan, maar we werken ook nog op andere punten. Het aantal homologaties is echter beperkt. We kijken naar zaken waar we geen joker moeten voor inzetten. Zo kan de motor, gewoon door de mapping, nog verbeteren", aldus Neuville. Met dat doel komt Neuville ook naar Ieper, om enkele zaken bij te stellen en te proberen, net zoals Sébastien Loeb in de Vogezen onlangs en dit weekend in de Haut-Var. "Ook hij probeert enkele zaken uit. Voor hem is het echter ook belangrijk om ritme op te doen en kilometers te maken met de wagen."

Of de inzet van Hyundai in Ieper wel eerlijk is tegenover de rest? "De vraag is hen gesteld om te komen maar ze zijn er niet", aldus Neuville die de Rally van Estland, voorbereidingswedstrijd op Finland, links laat liggen.

Zelf legt hij zich geen druk op. "Zowel Tänak als Ogier blijven de belangrijkste concurrenten. Het is goed dat we met drie zijn. Dat verhoogt de druk. Je ziet dat Ogier nu ook foutjes begint te maken. Ik weet wat ik moet doen. Straks is Toyota in het voordeel in Finland, in Duitsland staan we op gelijke voet en in Turkije deden we het vorig jaar goed. Veel verder vooruitkijken heeft geen zin want de startpositie tegen dan wordt heel belangrijk."

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 28 juni 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons