van der Horst

Rally van Wales: Neuville herrijst, Ogier heerst

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De tweede dag in de Wales GB Rally, de afsluiter van het WRC-seizoen, is geopend met een stevige verrassing. Thierry Neuville klokte prompt twee besttijden. Vooraan behoudt Sebastien Ogier de controle. De Franse kampioen diepte zijn voorsprong op Kris Meeke uit tot twintig tellen.
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R-WRC
Na de ongelukkige opgave van Neuville vrijdag was het uitkijken hoe de Belg een nieuwe ontgoocheling zou verteren. Op de openingsproef van de tweede dag verraste de Belg met een besttijd en op de tweede proef van de dag deed de Oostkantonner dat nog eens netjes over. De Belg toonde zich tevreden over de afstelling van de Hyundai i20 en nog belangrijker, Neuville gaf te kennen met vertrouwen te rijden.


Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Vooraan blijven de posities onveranderd. Sebastien Ogier controleerde en zette op de vierde proef de puntjes op de i met zijn eerste besttijd van de dag. Kris Meeke probeert in de DS3 WRC te volgen maar moet toezien hoe de Franse wereldkampioen gestaag zijn voorsprong uitdiept. Andreas Mikkelsen volgt op plaats drie op driekwart minuut.


In de achtergrond vechten Mads Ostberg, Ott Tänäk, Dani Sordo en Hayden Paddon een strijd uit voor de vierde plaats. Elfyn Evans is achtste, voor Stéphane Lefebvre en Robert Kubica die enkele knappe tijden wist te noteren.
 







In WRC2 is Eric Camilli nog steeds leider maar Teemu Suninen hijgt in de Fransman zijn nek. Craig Breen volgt verderop. In WRC3 voert Ole-Christian Veiby nog steeds het peloton aan. Oud-leider Quentin Gilbert kon herstarten na zijn opgave op dag één, en lijkt nu resoluut op weg naar de titel.

Sandro Delaere
Foto's: RIP/Ferraro



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons