van der Horst

Neuville leidt slagveld in Ypres Rally

Thierry Neuville - Hyundai i20 R5
Thierry Neuville - Hyundai i20 R5
Thierry Neuville gaat aan de leiding na vijf proeven in de Ypres Rally. Hij gaat maar net Kris Princen en Vincent Verschueren vooraf. Topfavorieten Kevin Abbring en Bryan Bouffier eindigden al in het decor.
  • Powercars
Kevin Abbring begon op Langemark met een sterke tijd die enkel nog verbeterd werd door Bryan Bouffier die later startte na zijn foutje gisteren. Maar kort nadien eindigde het verhaal al voor beide heren. Eerst ging het fout voor Bryan Bouffier, daarna volgde Abbring. Thierry Neuville had dan al de kop genomen in het klassement.

Vincent Verschueren-Veronique Hostens - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren-Veronique Hostens - Skoda Fabia R5
Hij klokte drie opeenvolgende besttijden maar echt ver liep hij niet uit. Kris Princen staat op amper  3.3 seconden van de leider. Vincent Verschueren heeft een achterstand van 8 tellen. Kevin Demaerschalk is heel knap vierde op 12 seconden van de leider. Hij moet de eer van Citroën recht houden. Keith Cronin besluit de top vijf en is eerste Brit. Cédric Cherain en Ole Christian Veiby staan nog net binnen de halve minuut.

Bij de Porsches leidt Patrick Snijers, in R2 de Brit Williams.

Foto: Willy Weyens / RIP
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 22 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons