van der Horst

Rally van Frankrijk: Neuville sluit dag 2 af als leider na prachtige hattrick

Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Neuville is in bloedvorm. Onze landgenoot heeft deze namiddag een loepzuivere hattrick gescoord en pakt de leiding met bijna 10 seconden voorsprong. Thierry Neuville en zijn team hebben vandaag via een excellente bandenkeuze de leiding in handen genomen. Deze voormiddag had onze landgenoot reeds een knappe lus achter de rug door te opteren voor twee zachte en twee harde banden.
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Sébastien Loeb - Citroën DS3 WRC
Ook deze namiddag heeft hij goed gegokt en gewonnen. De meeste teams opteerden voor twee harde en twee zachte compounds gezien de kans op regen, maar Neuville gokte op het harde rubber en dat terwijl de kans op regen bijzonder hoog was. Het bleef droog en Neuville won de drie resterende proeven van de tweede dag en pakte resoluut de leiding over van Loeb.



Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Net voor de laatste lus van drie KP's telde Neuville nog een achterstand van 4,7 sec. op Loeb en één sec. op grootste rivaal Latvala die reeds de ganse dag de meerdere was van ploegmaat Ogier. Na de tweede KP van de tweede lus nam de Oostkantonner de leiding over van Loeb en tijdens de laatste proef diepte hij zijn voorsprong van 2,6 seconden verder uit tot 9,8 sec op Sordo, 11,8 op Latvala en 12,2 op Loeb die naar de vierde plaats terugzakt. Ogier mag gaan rusten met een achterstand van bijna een halve minuut. De kersverse wereldkampioen komt naar eigen zeggen moeilijk in het ritme, maar wij veronderstellen dat er mogelijk laat is gevierd gisteren avond in het kamp van Volkswagen.

Morgen zaterdag staan er zeven KP's op het programma of 135 km tegen de klok.

Foto's: RIP / Ferraro




Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 4 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de France.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons