van der Horst

Neuville pakt ritme, Munster vertrouwen

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
In de Italiaanse seizoensopener, de Rally di Alba, heeft Grégoire Munster opnieuw vertrouwen kunnen tanken met enkele knappe tijden en een negende eindstek. Thierry Neuville hield in een #RAplus nevencompetitie Ott Tänak gemakkelijk af bij zijn competitiehername na de (eerste) coronagolf.
Hyundai stuurde een ware armada naar de Rally di Alba. In de nevencompetitie mocht Thierry Neuville terug aan de bak. Ook Ott Tänak kwam bij de #RAplus aan de start, net zoals Pierre-Yves Loubet en nog een extra privé-wagen voor Luca Pedersoli. Neuville haalde het vlot van Tänak met een voorsprong van dik 22 seconden en een meer dan degelijke Loubet op bijna een minuut. De Fransman stelt allermin teleur met amper twee rally's in de benen met de Hyundai i20 WRC.

Maar ook in het nationaal gedeelte was Hyundai alom present, met Dani Sordo, Craig Breen, Jari Huttunen, Ole-Christian Veiby en Grégoire Munster. Breen, verlost van de MFR Tyres van vorige week, toonde zijn kunnen en zette de wedstrijd naar zijn hand, voor een verbazend sterk Huttunen die amper 8.7 tellen moest toegeven. Dani Sordo eindigde derde  en zorgde dus voor een volledig Koreaans podium. 

Grégoire Munster eindigde negende maar dat weerspiegelt niet meteen zijn prestatie. De Belg maakte één foutje wat hem bijna 20 seconden, en minstens een zevende stek, kostte. Maar in het slot kon hij wel eens Luca Rossetti en vooral Dani Sordo de baas. Munster toont daar nog maar eens zijn potentieel mee! De Belg sluit een mooi Italiaans tweeluik af na een sterke prestatie in de Rally di Roma Capitale vorige week.

Foto: Grégoire Munster - FacebookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 2 augustus 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons