van der Horst

Argentinië: Neuville rukt op

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) is zaterdagmiddag nog steeds de onbetwiste leider in de WRC Rally van Argentinië. Thierry Neuville zet zijn opmars, die hij vrijdagmiddag inzette, verder en wordt nu tweede, weliswaar nog op ruime afstand van de Welshman.
Met enkele knappe tijden pakte Thierry Neuville de tweede plaats, ondanks een warm moment op de openingsproef van de dag. De Oostkantonner ging nogal breed waardoor een Michelin van de velg schoof. Desalniettemin mag hij blij zijn met zijn ochtendlus.

Mads Ostberg (Ford Fiesta WRC) zakt door de rush van Neuville van twee naar drie. Ook Sebastien (Ford Fiesta WRC) Ogier moest zijn plaatsje afgeven. De Fransman kende een moeilijke ochtend, terwijl teamgenoot Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) steeds snellere tijden begint te draaien. De Est snoepte plaats vier af van de Fransman. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) neemt nu de top vijf terug in het vizier na een lekke band op vrijdag.

Vooraan heeft Evans nog steeds de touwtjes stevig in handen, al liet de Welshman wel een steek vallen op de slotproef waardoor Neuville terug komt tot op driekwart minuut. Twee proeven eerder had Evans nog meer dan een minuut voorsprong op de Belg, maar de Brit reed lek in het slot van de ochtendlus. Ostberg volgt op 53 seconden en ook Tänak houdt zijn achterstand tot onder de minuut. Ogier volgt op 1:11'6 van de leider. Latvala hangt nu op een kwartminuut van Ogier.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 29 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons