van der Horst

Neuville verhoogt de druk

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) heeft zijn achterstand op wedstrijdleider Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) zaterdag herleid tot minder dan een kwart minuut. De Belg reed een uitstekende middaglus op zaterdag terwijl de Welshman wat problemen kende. De strijd om winst ligt weer helemaal open.
  • De Swert Opticiens
Van ruim een minuut kort voor de middag, tot 11'5 seconden aan het einde van dag 2. Thierry Neuville heeft de jacht op Elfyn Evans voor geopend verklaard en mag stilaan meer ambiëren dan een tweede plaats. Evans had wel te kampen met enkele problemen en was aan het einde van de dag genoodzaakt om de schade te beperken. "If he wants it, he's going to have to bloody fight me for it", gaf Evans als boodschap mee.

Belangrijker dan een mogelijke winst voor onze Belg, is dat Neuville zaterdag zijn belangrijkste belagers op achterstand zetten. Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) volgt nu op ruim een kwartminuut van de Oostkantonner. Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) lijkt met een achterstand van 50 tellen op Evans zelfs uitgeschakeld voor het podium. In dit scenario zou Neuville ook een goede zaak doen voor het kampioenschap.

Minder goed verging het Mads Östberg die een rots raakte en de Ford Fiesta WRC op kant moest zetten. Östberg lag op dat moment vierde. Ook Citroën beleefde opnieuw een snertdag. Craig Breen verscheen niet meer aan de start door een aanhoudend olielek, en Kris Meeke beëindigde ook de zaterdagetappe met zijn wielen omhoog.

Zondag zijn er nog drie proeven, goed voor een vijftigtal kilometers tegen de klok.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 29 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons