van der Horst

Neuville via achterpoortje aan de start in Ypres Rally

Thierry Neuville - Hyundai i20 R5
Thierry Neuville - Hyundai i20 R5
Thierry Neuville komt aan de start van Ypres Rally. Niet om te winnen, maar wel via de nevenwedstrijd Ypres Rally Masters die de WK-leider toelaat om met de Hyundai i20 WRC aan de start te komen. Een primeur, want de nieuwe generatie WRC's was nog niet te zien op Belgische bodem.
Vorige week kondigde de organisatoren de oprichting van de Ypres Rally Masters aan, waarbij gemikt wordt op vijftien deelnemers met exclusieve wagens die op uitnodiging mogen komen. Op die manier werd een achterpoortje gemaakt om Neuville aan de start te krijgen met zijn Hyundai i20 WRC, en dat blijkt ook, want de Belg zal de affiche toppen. Ook in Frankrijk wisten ze dat al klaar te krijgen. Daar start Sébastien Loeb in de Rallye Vosges Grand Est.

"Opnieuw de Renties Ypres Rally rijden met de R5, zoals vorig jaar, dat zou weinig nieuws gebracht hebben voor de fans. We hebben vorig jaar de wedstrijd gewonnen. Wat zouden we meer kunnen doen? ", aldus Neuville die vorig jaar al aangaf dat hij een terugkeer niet zag zitten in een R5-wagen omdat de Hyundai i20 R5 stilaan de duimen moet leggen voor de jongste generatie R5-wagens, zoals de VW Polo. "Anderzijds willen we heel graag van de partij zijn in Ieper, want het is erg fijn om voor onze fans in eigen land te rijden. Het enthousiasme van onze supporters was vorig jaar in Ieper fantastisch. Daarom komen we opnieuw aan de start in Ieper, maar deze keer wel met de Hyundai i20 Coupé WRC."

"De voorbije jaren hebben we gemerkt hoe populair Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul bij de Belgische rallyfans zijn. Het is een eer om hen aan de start van de eerste Ypres Rally Masters te verwelkomen. Ter herinnering: de Ypres Rally Masters is een nieuwe wedstrijd die verreden wordt over 12 verschillende klassementsproeven (5 vrijdag, 7 zaterdag), goed voor 143 km tegen de chrono," vertelt Jan Huyghe, Marketing & Sales Director van Superstage. "De Hyundai i20 Coupé in actie zien op de bekende en uitdagende klassementsproeven van de Ypres Rally, daar kijkt elke rallyfan naar uit."

"We zijn er lang van uitgegaan dat Thierry en Nicolas niet aan de start zouden verschijnen van de editie 2019. Na twee opeenvolgende jaren met de i20 R5 te hebben gestart, en zeker na de winst van vorig jaar, zochten we een toegevoegde waarde om ook onze schouders te zetten onder deze editie. Het feit dat een tot de verbeelding sprekende wagen als de i20 WRC op Belgische bodem kan rijden mét onze Belgische helden, maakte het voor ons makkelijk om onze deelname te bevestigen", aldus Olivier Sermeus, Managing Director van Hyundai Belux.

Foto: Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 24 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ypres Rally.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons