van der Horst

New Race Festival 2013 in extremis afgelast

Trophée des Fagnes: De wedstrijden in beeld gebracht
Er zullen dit weekend in het kader van het New Race Festival 2013 geen wedstrijden plaatsvinden. Ernstige medische problemen bij organisator Dries Heyman noopten Belgian Race Invest tot het schrappen van de races tijdens het evenement, alsook tijdens de meeting te Mettet begin mei. Naast het eigen kampioenschap, Special Open Trophy, hadden dit weekend ook de Belgian Historic Cup/Belgian Youngtimer Cup in actie moeten treden en was er daarnaast een demo voorzien van de Formula Legends. Welke gevolgen de last-minute aankondiging heeft inzake kalender, klassementen, punten alsook de financiële implicaties voor de betrokken teams, rijders en sponsors blijft op dit ogenblik onduidelijk. Voor de deelnemers aan de BHC/BYC is er een oplossing in de maak, zij worden uitgenodigd te Mettet een week later.
Dat de Special Open Trophy wedstrijden te Circuit Zolder dit weekend niet doorgaan, staat vast. Eenzelfde lot lijkt ook de races te Mettet beschoren, al is er weinig geweten omtrent het verdere verloop van het Special Open Trophy kampioenschap editie 2013. Na de meeting te Mettet is er een rustperiode voorzien van enkele maanden in de kalender van het kampioenschap, waarbij de organisatie mogelijk de tijd krijgt orde op zaken te stellen. Bravo, de organisator van de Belgian Historic Cup en de Belgian Youngtimer Cup berust evenwel niet in de situatie en neemt haar verantwoordelijk op ten opzichte van de deelnemers aan beide kampioenschappen. Zo zullen de deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de sessies te Circuit Zolder gratis deelnemen aan vier wedstrijden in het weekend van 4 & 5 mei te Mettet. Het eventuele verschil in inschrijvingsgeld wordt bijgepast door de organisatie, zodat de deelnemers schadeloos gesteld worden. Er zal weliswaar iets veranderen in het wedstrijdverloop voor de BHC/BYC-deelnemers, want in Mettet geldt er een limiet van dertig wagens per sessie, waardoor de beide kampioenschappen niet samen één wedstrijd zullen kunnen betwisten, zoals eerder dit jaar in Spa-Francorchamps reeds het geval was. De organisatie lost de problemen gekoppeld aan de limiet op het aantal deelnemers op door twee kwalificatiesessies en twee keer twee races in te lassen.

Foto: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Special Open Trophy op woensdag 24 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons