van der Horst

New Race Festival: Nabeschouwing Brussels Racing

Vijf en zes, het zijn niet de topplaatsen die Aston Martin Brussels Racing echt op het verlanglijstje had staan, maar het team toonde zich na afloop van de opener van het Belgische kampioenschap BRCC toch tevreden. Pierre Grivignée, Michael Schmetz en Fred Bouvy reden naar een vijfde plek, één plaats beter dan Tim Verbergt, Bert Redant en Damien Coens. “We hebben heel veel geleerd, de wagens waren feilloos en er staan punten op de rekening”, vatte teammanager José Farsyn de afspraak in Zolder samen. “Dat met een quasi nieuw team, dat we de laatste weken op poten hebben gezet. Ik moet heel wat mensen uit de grond van mijn hart bedanken dat dit mogelijk is geworden.”
Van bij aanvang van de meeting in Zolder was duidelijk dat de Aston Martin Vantage GT3 het moeilijk zou hebben tegen de concurrentie. “We kregen net voor de start van het seizoen het nieuws dat we een kleinere luchtinlaat dienden te monteren en dat heeft ons een enorme handicap bezorgd”, legt José Farasyn uit. “Het gaat om twee millimeter, maar dat maakt toch een wereld van verschil. Op de rechte lijn konden onze rijders niet voorbij aan wagens uit een langzamere divisie omdat we pure topsnelheid misten. Dat zou toch niet mogen… Wij gaan er van uit de organisatie begrepen heeft dat er heel snel, nog voor de race in Dijon een aanpassing moet komen. De technische verantwoordelijke heeft al aangegeven dat we daar op mogen rekenen.” 

Het was goed om te zien dat de autosport in België weer opleeft. “Er staan mooie wagens op de startgrid, er zit weer volk in de tribunes en de race was spannend om volgen”, vatte routinier Fred Bouvy het weekend samen. “Jammer genoeg voor ons was er dat verhaal van de luchtinlaat en één van de concurrenten lijkt me wat in het voordeel wat de pitstoptijden betreft. Als dat in orde komt, krijgen we in eigen land een schitterend kampioenschap.” 
 
Ook bij Bert Redant was hetzelfde geluid te horen. “Inderdaad we hebben weer een mooi nationaal kampioenschap en er staan knappe wagens aan de start, maar hier en daar moet nog iets rechtgezet worden. Zeker voor Dijon, waar de rechte lijn oploopt en heel lang is, kunnen we met deze handicap weinig gaan doen. Maar wat me zeker van het hart moet, is dat de mensen van Aston Martin Brussels Racing hemel en aarde verzet hebben om hier in Zolder in goede omstandigheden aan de start te verschijnen. Ik denk dat een bedankt vanwege alle rijders voor hun werk, dat van de mecaniciens en alle mensen die bij het team betrokken zijn, zeker op zijn plaats is.” 
 
De volgende race heeft plaats in Dijon (Frankrijk) op 10 en 11 mei.

Brussels Racing Press

  
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 28 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons