van der Horst

New Race Festival: Nabeschouwing Nico Verdonck

Frédéric Vervisch - Patrick Van Glabeke - Nico Verdonck
Frédéric Vervisch - Patrick Van Glabeke - Nico Verdonck
Nico Verdonck en zijn teamgenoot Frédéric Vervisch waren pas op het laatste moment ingeschreven voor het New Race Festival op het circuit van Zolder, maar dat belette beide heren niet om vuurwerk te laten zien aan het stuur van hun Ferrari 458 GT3 Curbstone van Patrick Van Glabeke.
  • Dreamdrive
Vanaf de vrije trainingen maakte het duo duidelijk dat ze vast van plan waren om op zondag helemaal voorin mee te rijden. De tweede tijd die ze tijdens de kwalificaties op de klokken zetten, bevestigde ook het potentieel van de auto.
 
Nico Verdonck: “Mijn teamgenoot nam de start, maar liet zich daarbij een beetje verrassen door de concurrentie. Hij zakte daardoor even terug naar de vierde plaats, maar het duurde niet lang of hij stuurde de Ferrari naar de kop van het veld. Ik nam daarna het stuur over en maakte het werk af na een snelle, constante, betrouwbare en foutloze wedstrijd.”
 
Het einde van de race verliep nog vrij chaotisch toen de safety car de baan werd opgestuurd en de deelnemers ten gevolge van een gebrekkige communicatie zeven minuten lang stil stonden.
 
Nico Verdonck: “Op dat moment hadden we zo’n ruime voorsprong uitgebouwd, dat we het ons konden veroorloven om wat tijd te verliezen. Uiteindelijk boekten we een heel mooie overwinning dankzij een goed geprepareerde auto en een goed georganiseerd team. Ook mijn teamgenoot leverde uitstekend werk. Dit alles leidde ten slotte tot dit prachtige resultaat.”
 
“Na 4 jaar afwezigheid op nationaal niveau in België ben ik blij dat ik al meteen de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op mijn naam kan schrijven. Ik zou daarom ook heel graag Curbstone en Patrick Van Glabeke willen bedanken. Ik beleefde een leuk weekend, waarin ik me uitstekend heb geamuseerd. We verschenen zelfs als favorieten aan de start. Maar in de autosport is niets zeker en moet je iedere wedstrijd opnieuw bewijzen wat je waard bent. In Zolder hebben we in ieder geval duidelijk gemaakt dat wij de snelsten waren!”
 
Nico Verdonck neemt tijdens het weekend van 23-25 mei deel aan de tweede manche van de Blancpain Endurance Series aan het stuur van zijn Mercedes SLS AMG van HTP Motorsport.
 
En intussen doet Nico nog op andere terreinen stof opwaaien… (wordt vervolgd)

Nico Verdonck Press

Foto: Georges De Coster 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 28 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons