van der Horst

New Race Festival: Nabeschouwing Stienes Longin

0ac0db4bef6673fb35c3b6d9b0f6691d2737bdeb.jpg
De BGDC-wedstrijd tijdens het New Race Festival op Circuit Zolder is een ware triomftocht geworden voor Stienes Longin en zijn teamgenoot Thomas Piessens. Na tegenslag tijdens de seizoensopener in het kader van de Trophée des Fagnes waren beide youngsters uit op sportieve revanche en ze lieten dan ook geen enkele kans onbenut om zich te bewijzen. In hun hoofd hoorden ze de ABBA-melodie “The Winner takes it All” en om 18u20 op zondagavond mochten ze dat nummer ook zingen, want met de pole positie, de snelste wedstrijdronde en de overwinning tijdens de race pakten Stienes en Thomas de volle buit.
  • Powercars
“Nochtans was dat niet zo eenvoudig als het er uit zag”, aldus Stienes Longin. “Voor de pole positie dienden we het onderste uit de kan te halen en tijdens de wedstrijd was dat niet anders. Lange tijd gaf het scorebord met een voorsprong van twee ronden een toch wel wat vertekend beeld, want wij moesten onze tweede pitstop nog afwerken. Maar die verliep vlekkeloos en toen pas konden we het voetje wat lichten, om aan de streep toch nog steeds een volle ronde bonus te houden op onze dichtste achtervolger. Thomas en ik hebben beiden een goede race achter de rug, we bleven kalm in elke situatie en we mogen fier zijn dat we op zo´n korte tijd dit hebben kunnen bereiken. Want voor ons is dit jaar alles nieuw, niet enkel de BMW M3 E46, maar we pakken ook uit met een eigen team. En in dat team heeft iedereen zich voor de volle 100% ingezet, waarvoor onze dank!” 

“Het doet toch wel iets om als vader de race van je zoon langs de zijlijn te volgen en ik kan het ook helemaal niet vergelijken met de spanning die ik ondervind wanneer ik zelf aan het racen ben”, komt vader en mentor Bert Longin op de proppen. “In feite kan ik het met niks vergelijken, ik weet enkel dat de zenuwen door mijn keel gierden en dat ik zielsgelukkig was toen ik die BMW onder de geblokte vlag zag rijden. Stienes en Thomas hebben een knappe en verstandige race afgewerkt en werden daarvoor beloond met de overwinning. Het is een prachtig resultaat, niet enkel voor de twee jonge rijders maar ook voor hun jong en dynamisch team dat met volle overgave steeds paraat staat en hen steunt.“ 

Stienes Longin press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 28 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons