van der Horst

BMW M235i Racing Cup: New Race Festival: Voorbeschouwing van de organisatoren

BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
Dit weekend beleeft Circuit Zolder twee premières. Ten eerste is er de revival van de Belcar Trophy, een naam als een klok in de Belgische autosportgeschiedenis, en ten tweede ontvangt het Limburgse circuit voor het eerst de BMW M235i Racing Cup in competitie. De nieuwe Belgische serie werd er enkele maanden geleden aan pers en publiek voorgesteld en nu is het dus tijd voor vuurwerk. Na een geslaagd debuut in Spa-Francorchamps begin april mag ook Limburg zich nu dus opmaken voor een autosportfeest.
  • Skylimit Events
Even terug in de tijd, naar een donderdag voor het raceseizoen. Op Circuit Zolder beleeft het team van Jan Horemans een prachtige dag. Vanuit de ervaring van de Clubsport Trophy, een competitie voor quasi standaard BMW 3 Reeks E46, E90 en E92, en de lancering door BMW van de BMW M235i Racing, groeide het idee om met dit nieuwe, schitterende sportproduct ook op Belgische omlopen te gaan racen. De BMW M235i Racing Cup was geboren. Tijdens de 24 Uur van Zolder afgelopen seizoen werd het idee aan de wereld voorgesteld en enkele maanden later bleek de interesse bij de rijders, teams en de pers groot. Op de dag van de officiële voorstelling 2015, weer op Circuit Zolder, wisselden niet minder dan 12 wagens van eigenaar. Tijdens de namiddag kropen de rijders al even achter het stuur, met het oog op de eerste wedstrijd, begin april in Francorchamps. De zege van de Duitse allrounder Michael Schrey onderlijnde meteen ook de internationale interesse voor de competitie uit ons Belgenland. 

Dit weekend, op 9 en 10 mei, is het dus aan Circuit Zolder om de schitterende toerwagens van BMW te ontvangen. Tijdens het New Race Festival starten maar liefst 12 wagens samen met de Belcar Trophy.

Jan Horemans, promotor van de BMW M235i Racing Cup, geeft tekst en uitleg: “Zowel het New Race Festival als de Belcar zijn namen die iedere autosportliefhebber kent. Het Belcar-kampioenschap was jarenlang het nationale topkampioenschap en de naam is onlosmakelijk aan Zolder verbonden. Het is dan ook enorm belangrijk voor ons dat we met Circuit Zolder in zo’n sterke meeting, in de nieuwe Belcar-serie kunnen meerijden. Onze deelnemers gaan zondag 125 minuten prachtige autosport laten zien en samen met alle medewerkers, fans en betrokken teams en rijders kijken we er enorm naar uit! Wij hebben overigens een bijzondere band met Zolder, niet alleen vanwege de BMW M235i Racing Cup, maar ook omdat we met de BMW Clubsport Trophy vaak hier te gast zijn en vooral omdat we samen mee aan de kar van de revival van de 24 Uur van Zolder getrokken hebben. Ik hoop dan ook van harte dat die band alleen nog maar sterker zal worden. Overigens staat de omloop in de buurt van Hasselt maar liefst viermaal op onze kalender, waaronder uiteraard opnieuw de 24 Uur van Zolder, waar ook de Clubsport Trophy weer aanwezig zal zijn.

Na de geslaagde eerste manche van de BMW M235i Racing Cup in Spa-Francorchamps zijn de deelnemers dus toe aan de tweede wedstrijd, waarbij de Belgen het weer tegen de buitenlanders opnemen.

Jan Horemans: “Zo zien we van over de grenzen de winnaar van Spa, Michael Schrey (Dui), Maceij Dreszer (PL) en Stéphane Kox (NL), die de eerste twee ereplaatsen in Spa deelden en ook het Luxemburgse DUWO Racing, dat we kennen uit de Belgische toerwagenkampioenschappen van weleer, zoals de BTCS. Van Belgische zijde zijn de deelnemers van de eerste race weer op de afspraak, maar ook zien we enkele nieuwkomers, waaronder MSE Racing met Peter Beckers, geen onbekende uiteraard in BMW-middens.”

Ook de Algemeen Directeur van Circuit Zolder, Thierry Deflandre, is tevreden met de samenwerking tussen de omloop en de BMW M235i Racing Cup.
“Onze Belcar Revival Trophy is uiteraard een competitie die voortbouwt op het succes van de 24 Hours of Zolder van afgelopen jaar. We hebben onze uithoudingsrace toen met vereende krachten, waaronder die van Jan Horemans, weer op de rails gekregen en dat vertalen we dit seizoen in een serie met twee races van 125 minuten (New Race Festival en Syntix Superprix) en uiteraard de 24 Hours of Zolder zelf. Met een startveld van nagenoeg dertig wagens kunnen we in de huidige omstandigheden zeker niet ontevreden zijn en ik ben blij dat de BMW M235i Racing Cup van de partij is.”

BMW M235i Racing Cup press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 6 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons