van der Horst

New Race Festival: Kwalificaties: Sam Dejonghe naar de pole bij de Superlights – Bonneel vooraan bij de Supersports

Sam Dejonghe - Deldiche Racing Norma 20FC
Sam Dejonghe - Deldiche Racing Norma 20FC
Zaterdag vonden de kwalificaties plaats voor de drie categorieën die de SuperCar Challenge rijk is. Bij de Superlights pakte Sam Dejonghe voor de tweede opeenvolgende maal de pole met de Norma 20FC van Deldiche Racing. De Wolf GB08 van Schumacher/van Splunteren moest meer dan een seconde toegeven op de tijd van de Dejonghe. Ook in de Supersport/Sport klasse vonden we een Belg op pole, namelijk Philippe Boneel die dit weekend de BMW van EMG Motorsport deelt met Bas Schouten. Bij de Super GT/GTB divisie, die dit jaar voor het eerst in actie komt, was de pole voor de Volvo van Henry Zumbrink. Beste Belgen bij de GT’s werden Marc Goossens en Rudi Penders die de vijfde tijd realiseerden met de ProSpeed Porsche RS 996.
Filip Declerq - Norma M20F
Filip Declerq - Norma M20F
Vijftien wagens namen de piste voor de 20 minuten durende kwalificatie van de Superlights. Al snel plaatste Sam Dejonghe de Deldiche Racing Norma bovenaan de tabellen, de Belg zette uiteindelijk de snelste ronde neer in 1:29.200. Dejonghe was uiteraard tevreden maar het  is zeker dat hij nog sneller kan, in zijn snelste ronde werd hij immers gehinderd door een  tragere Radical. Ook een bolide die stil gevallen was op de rechte lijn zorgde lange tijd voor hinder. Na de Wolf van Schumacher/van Splunteren volgden de Radical’s van Brand/van Riet, Molenaar/Thuis en Abbott. De Ichiban Racing Tatuus van Joosen/Haverals klokte af als zesde één plaats voor de Norma van Filip Declerq, eerste in de klasse 2. David Houthoofd zette zijn Norma op de tiende plaats, Wim Jeuris kwalificeerde zich als twaalde en Jacques Derenne werd veertiende op een Radical van Ichiban Racing.

Penders/Goossens - ProSpeed Competition Porsche RS 996
Penders/Goossens - ProSpeed Competition Porsche RS 996
Henry Zumbrink pakte de pole bij de GT’s met een ronde in 1:30.242, hij bleef de impressionante Mercedes SLS van Sijthoff/Sijthoff en de RaceArt Viper van Grouwels voor. Na de Mosler van Berry van Elk volgde de ProSpeed Porsche op de vijfde plaats. Vandierendonck en van Hooydonk, die het stuur delen van de GTE Corvette van Srt, klokten af op de zevende plaats. De mooie BMW Silhouette van Sluys/Jonckheere werd derde in de GTB klasse en een plaats verder vinden we Patrick Lamster (Porsche 997 Cup) terug. Bij de Supersport/Sport divisie werd de Belgische eer naast Boneel en Qvick/van Bellingen verdedigd door de Clio van Wiebe Wijtzes en de Peugeot RCZ van Voet/van de Broeck die zich respectievelijk kwalificeerden op de zestiende en zeventiende plaats.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 9 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons