van der Horst

New Race Festival: BMW M235i Racing Cup: Nabeschouwing van de organisatoren

BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
Dit weekend beleefde Circuit Zolder twee premières. Ten eerste was er de revival van de Belcar Trophy, een naam als een klok in de Belgische autosportgeschiedenis, en ten tweede ontving het Limburgse circuit voor het eerst de BMW M235i Racing Cup in competitie. De nieuwe Belgische serie werd er enkele maanden geleden aan pers en publiek voorgesteld en na Spa-Francorchamps werd ook de tweede race van het seizoen een succesnummer. Fred Bouvy en David Dermont wonnen de spannende wedstrijd en zorgden zo meteen voor een mooie Belgische zegetussen de internationale deelnemers in de Cup!
Op zaterdag werd al duidelijk dat de strijd bijzonder intens zou worden. Het gevecht om de pole-positie was heel spannend en uiteindelijk ging de eerste startplaats naar de BMW M235i Racing van de Luxemburgers Dumont-Perreira.

Jammer genoeg raakte de wagen van Redant-Matheus-Puype in een aanrijding erg beschadigd tijdens de kwalificaties en konden zij op zondag niet meer van start gaan. Alle tien andere wagens bereikten overigens zonder veel problemen de finish van de race, meteen een bewijs van de deugdelijkheid van het gloednieuwe product van BMW Motorsport.

Prachtig weer en 5000 toeschouwers zorgden voor een heerlijke sfeer voor de start van de tweede race van het seizoen. Vooraan ontspon zich een leuke strijd tussen de pole-sitters, de Duitse winnaar van Spa, Michael Schrey, Gulicher-Vandenbalck, Bouvy-Dermont en Dreszer-Kox. Enkele wagens, waaronder Gulicher-Vandenbalck dienden een drive trough uit te voeren, als gevolg van een overtreding tijdens de enige Code 60 van de race. Ondertussen sloten ook de broers Dumarey netjes bij de kop van het peloton aan.

De beste strategie en de snelste race waren uiteindelijk voor David Dermont en Fred Bouvy die hun eerste zege van het seizoen op zak staken. “Schitterende race”, glunderde Fred Bouvy, “De auto was goed, de race verliep fair en wij reden een foutloze race. Ik ben erg gelukkig met deze zege en hoed af ook voor het knappe werk van de mensen van de organisatie. Deze competitie is goed gestart!”

Na een kleine, late fout van Guillaume Dumarey ging de tweede plek in extremis naar Dreszer-Kox, voor de winnaar van Spa, Michael Schrey. Ook hij was tevreden. “Een zware race, maar de wagen was goed. Zolder is een enorm veeleisende omloop, voor de rijder, maar ook voor de remmen en die hielden het perfect.”

Dumarey-Dumarey werden vierde en tweede Belgische équipe, “maar we maakten ieder een foutje en anders had er zeker meer ingezeten”, vertelde Maxime op het einde van de race. “Maar ook wij zijn tevreden met de progressie en als we de wagen beter kennen, zit er zeker nog meer in.”

Beckers-van Samang, Gulicher-Vandenbalck, Tuytte-Vanneste en Kluyskens-De Landsheere volgden kort achter de top-4.

Ook enkele collega’s uit de BMW Clubsport Trophy, ook een competitie van dezelfde organisatie, namen de start van de eerste race van de Belcar Trophy (buiten competitie) en ook daar bereikten de vier gestarte BMW  325i E90de finish. De zege was voor Jimmy De Breucker, die de race in zijn eentje afwerkte. Alaerts-Put-Suffeleers werden tweede, voor Zeeuws-Timmers.

Beide competities geven nu afspraak op 6 en 7 juni op de Nederlandse omloop van Zandvoort aan de Noordzee. Daar verwelkomen we enkele bijkomende nieuwkomers en  zullen we  ons daar ook aan een mooie strijd mogen verwachten!

Bmw M235i Racing Cup Belgium pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 12 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons