van der Horst

New Race Festival: Nabeschouwing Vanbellingen-Qvick

De Supercar Challenge, het Benelux-kampioenschap waarin Steve Vanbellingen al jarenlang meestrijdt voor de prijzen, was afgelopen weekend toe aan zijn tweede hoofdstuk, in het kader van het New Race Festival in Zolder. “En daar willen we voor het podium strijden”, had Steve eerder nog laten optekenen.
Profetische woorden van de Leuvenaar, want op zondag stond hij, met de BMW WTCC van Comparexracing en zijn snelle teamgenoot Eric Qvick, op de derde podiumtrede van de felbevochten Supersport-klasse. Bovendien ging het duo ook met klassewinst naar huis tijdens de herboren Belcar Trophy.

Na een leerrijk openingsweekend in Zandvoort, trokken Steve Vanbellingen en Eric Qvick met goede moed naar Zolder, waar de BMW WTCC zich kwalificeerde op de zevende plaats in een bijzonder felbevochten Supersport-klasse van de Supercar Challenge.
“Het verschil met de referentie bleef binnen de perken, maar toch waren we niet tevreden met de afstelling van de wagen”, vertelt de voormalige kampioen in de GT-klasse. “Dat gevoel werd ook bevestigd in de eerste race, maar toen het op een kwartier van het einde begon te regenen, konden we de schade toch beperken.” Een vijfde plaats, en opnieuw heel wat belangrijke punten voor het kampioenschap, was het resultaat.

Ondanks de veelbelovende uitslag, was de afstelling van de auto dus niet om over naar huis te spreken. “Maar zaterdagavond bracht de ommekeer. Na lang overleg hebben we beslist om de afstelling volledig om te gooien. We begonnen dus in zekere zin weer vanaf nul, maar dat bleek op zondag toch de juiste keuze.” Vanbellingen nam een kanonstart, rukte meteen op van de zesde naar de tweede positie en toonde dat de BMW genoeg snelheid in huis had om mee te strijden voor de gouden medaille. “Maar een paar ronden later stond ik plots in de zandbak. Een tegenstander, die zich later wel heeft verontschuldigd, had me niet gezien in zijn spiegels, met alle gevolgen van dien. Gelukkig verloor ik relatief weinig tijd en kon ik weer aanpikken in het zog van de toppers.” Maar dat was niet alles, aangezien Eric Qvick na de pitstop een drive through aan de broek kreeg. “We hadden één seconde langer in de pitlane moeten staan… Bijzonder jammer, maar dat is het reglement.”

Eric Qvick trok met het mes tussen de tanden ten aanval en haalde toch nog een derde plaats uit de brand. “Zonder die pechreeks had een tweede plek, wie weet zelfs de overwinning erin gezeten. Nu, dat is iets voor de volgende afspraak, over enkele weken in Spa-Francorchamps!”

Na afloop van de wedstrijden van de Supercar Challenge stond de BMW van Steve Vanbellingen en Eric Qvick trouwens ook aan de start van de herboren Belcar Trophy. “We wonnen onze klasse, maar het resultaat was eigenlijk niet zo belangrijk. We wouden vooral meer ervaring opdoen met de wagen en de 24 Uur van Zolder voorbereiden. Dat is een van de belangrijkste afspraken op onze kalender en we willen er uiteraard sterk voor de dag komen.”

Steve's Motorsport Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 12 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons