van der Horst

New Race Festival: Thuisrace voor de Belgen

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De Paasraces op Circuit Park Zandvoort waren een zeer geslaagde opener van het seizoen 2015 van de Supercar Challenge powered by Pirelli. Komend weekend wordt er op het Limburgse Circuit Zolder nog een tandje bijgeschakeld, want naast de Supersport/Sport Divisions en de Superlights, komen ook de GT’s in actie. Het wordt een weekend vol met prachtige wagens, intense strijd en… heel wat Belgen.
  • LTF
Tijdens het New Race Festival komen de autosportfans uitgebreid aan bod. Naast maar liefst zes races van de Supercar Challenge powered by Pirelli zijn er komend weekend ook de Belcar Trophy en een wedstrijd voor Historics en Youngtimers. Voor ieder wat wils dus!

Filip Declercq - Norma M20 FC
Filip Declercq - Norma M20 FC
Laten we starten met de IDIS Superlights powered by Pirelli, waarin de Belgen eens te meer vooraan willen meespelen, zeker nu ze het doen op eigen bodem. In de Groep 1 vinden we uiteraard de razendsnelle Sam Dejonghe, die aan een nieuwe carrière begonnen is: “Ik ben uiterst blij dat ik met Luc (de Cock) in de Norma van de Deldiche Racing kan zitten. We gaan er in Zolder zeker een feestje van maken!”

Tegenstand uit het Belgische kamp komt er zeker van de Ichiban Racing Tatuus PY012 van Tim Joosen en Glenn Haverhals. “In Zandvoort was het fysiek behoorlijk zwaar, want ik had in jaren niet meer achter het stuur van zo’n wagen gezeten”, aldus de sympathieke teameigenaar Haverals.

In Groep 2 is de Belgische delegatie zo mogelijk nog groter, met uiteraard David Houthoofd in zijn Norma, maar ook merkgenoot Filip Declercq. Wim Jeuris en Philip Daniels zitten dan weer in een Radical, de Limburger Jeuris in een SR3SL en Daniels in een PR6.

Met een dak

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette BMW
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette BMW
In de Supersport Division, dat wil zeggen de snelste toerwagens en kleine GT-wagens, is het vooral uitkijken naar Steve Vanbellingen en Eric Qvick. Sinds Zandvoort, waar twee ereplaatsen werden behaald, is er stevig getest met de Comparex Racing BMW WTCC. “En wij hebben geen stappen, maar zevenmijlslaarzen progressie gemaakt”, weet de Leuvense meervoudige toerwagenkampioen Vanbellingen. Nog in een BMW zien we Phillipe Bonneel, maar dan in een Coupé M3 van EMG Motorsport. Tot slot verwelkomen we de mooie Ginetta G50 van Yvan Muller – neen, niet de meervoudige Franse wereldkampioen, maar wel een snelle Belg – en Bernard Dandrifosse.

 In Sport 2 is het vooral uitkijken naar de mooie en exotische Peugeot RCZ van Chris Voet en Bart van den Broeck, terwijl EMG ook een Clio inzet voor Wiebe Wijtzes.

Zolderse Primeur

Comparex Racing - BMW WTCC
Comparex Racing - BMW WTCC
Voor de dikke cilinderinhouden, het geronk en gebrom van de V8 en V10 moeten we in de Super GT en GT Divisie zijn. In de Super GT hebben we één Belgische vertegenwoordiger, maar wat voor één: de GTE Corvette van het internationaal gereputeerde SRT. Aan het stuur zitten ex-F1-testrijder Jeffrey van Hooydonk en de snelle Nicolas Vandierendonck. Hun ambitie? Winnen uiteraard?

Nog zo’n grote naam uit de Belgische autosport is Marc Goossens. De meervoudige Formula 3000-winnaar doet het voor het eerst in meer dan tien jaar samen met Rudi Penders, samen ooit Belcar-kampioen, aan het stuur van een Porsche van ProSpeed Competition. Alleen die beide wagens zijn een verplaatsing naar Circuit Zolder meer dan waard!

Maar ook Ward Sluys-Fré Jonckheere (JR Motorsport BMW M4 Silhouette BMW), de GTB en GT-kampioenen van 2013 en 2014, de broers Thiers (Ferrari), Patrick Lamster (Porsche), Hans Verhelst-Guy Verheyen (Porsche) en Miguel Vandereyt (Porsche) zullen zeker mee het feest compleet maken!

Timing
Zaterdag 9 mei
15.00u-16.00u: Supersport-Sport (Race 1)
16.55u-17.55u: Super GT-GT-GTB (Race 1)

Zondag 10 mei
10.05u-10.35u: Superlights (Race 1)
11.35u-12.35u: Supersport-Sport (Race 2)
12.50u-13.50u: Superlights (Race 2)
14.05u-15.05u: SuperGT-GT-GTB (Race 2)

Supercar Challenge pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 9 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons