van der Horst

New Race Festival: Voorbeschouwing EMG Motorsport

Tijdens het paasweekend werd de eerste meeting van de Supercar Challenge powered by Pirelli afgewerkt in Zandvoort. EMG Motorsport was er met twee wagens aanwezig en door allerlei omstandigheden verliep het openingsweekend niet zoals gehoopt. Het tweede treffen voor het populaire kampioenschap staat geprogrammeerd op 9 en 10 mei, tijdens het New Race Festival op Circuit Zolder. In tussentijd zat men bij EMG Motorsport niet stil, werden er knopen doorgehakt en vooral: in Zolder treedt het team niet met twee maar wel drie bolides aan. Naast de Renault Clio III en de BMW M3 E92 in de Sport divisies, zien we de terugkeer van de Porsche 997 GT3 Cup in de GTB-divisie.
“Het openingsweekend in Zandvoort was er eentje om snel te vergeten”, zegt teambaas Edgard Terium. “Er is op diverse niveaus nogal wat fout gelopen en in Zolder hopen we te kunnen bewijzen dat we daaruit de nodige lessen getrokken hebben om dat in de toekomst te vermijden. Wiebe Wijtzes werkt in Zolder met zijn Renault Clio III (klasse Sport 2) opnieuw solo de wedstrijden af, terwijl we op de BMW M3 E92 (klasse Super Sport) aantreden met een nieuwe bezetting. Philippe Bonneel is nog steeds van de partij, maar komend weekend wordt hij bijgestaan door niemand minder dan Bas Schouten. De derde wagen, een Porsche 997 GT3 Cup zal gemend worden door Patrick Lamster en Kris Cools. Patrick is vertrouwd met de Supercar Challenge, een kampioenschap waarin hij trouwens in 2013 de titel behaalde in de GTB-klasse.”

Bas Schouten vergezelt Philippe Bonneel dus op de BMW M3 E92 in de klasse Supersport. De Nederlandse rijder was vorig weekend nog aan de slag in Valencia, waar hij de TCR-meeting afwerkte. Bas toonde er vooral in de tweede manche hoe snel hij is, maar werd helaas op 1 ronde voor het einde uitgeschakeld door een nukkige benzinepomp. Net zoals de andere rijders bij EMG Motorsport is ook de 20-jarige Bas Schouten vertrouwd met de Supercar Challenge. Schouten trad er in 2013 al aan in de divisie Supersport en maakte vorig jaar zijn opwachting in de Super GT divisie.

Natuurlijk zijn alle sponsors, supporters en sympathisanten van de rijders en het team van harte welkom aanstaande zaterdag en zondag op Circuit Zolder. De kwalificaties worden op zaterdagnamiddag afgewerkt, net als de eerste wedstrijden in de divisies Sport en GT. Op zondag staat voor beide divisies waarin EMG Motorsport aantreedt nogmaals een wedstrijd op het programma.

EMG PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 8 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons