van der Horst

New Race Festival: Voorbeschouwing Guillaume Mondron

Guillaume Mondron profiteerde van de korte break in het BRCC om aanwezig te tekenen in de eerste round van de internationale SEAT Leon Eurocup, die twee weken geleden werd betwist op het Franse circuit van Le Castellet. Voor de piloot van de SEAT Leon TCR van het Allure Team, waarmee hij tot hiertoe aantrad in het BRCC, stond deze confrontatie in het teken van ervaring opdoen en zich leren meten de 28 andere, identieke SEAT-auto’s.
“Van bij de eerste meters en rondjes besefte ik dat we nergens stonden,” blikt Guillaume terug op de openingsmanche van de SEAT Leon Eurocup. “Met onze afstelling voor de BRCC Endurance kwam we op de droge piste niet verder dan een laatste plaats. En het feit dat we met andere banden reden, hielp ons evenmin. Met de hulp van de mensen van SEAT Sport en het inwinnen van raad bij de concurrentie, slaagde ik erin om de set-up te verbeteren en in de natte kwalificaties op te klimmen naar een 10de plaats. Niet slecht.”

In het woelige peloton had de Belg in de droog verreden 1ste race zicht op een knappe 7de plaats, totdat hij op vier ronden van de eindmeet kennismaakte met de gevolgen van iets té veel close-racing…
“Ik werd aangetikt door een andere auto en de schade aan de ophanging was zodanig groot, dat ik niet verder kon rijden.”

In Race 2, ook betwist in een droge piste, vocht Mondron voortdurend voor een plaats in de middenmoot van het veld en tikte uiteindelijk aan als 12de.
“Op uitzondering van de teleurstelling van de aanrijding en de opgave in de 1ste race, ben ik uitermate tevreden over mijn eerste sprintraces met de SEAT,” stelt hij. “Ik heb enorm veel geleerd door te racen tegen piloten met veel ervaring en kennis van de SEAT.  Vergeten we niet dat het uiteindelijk pas mijn derde meeting was in de SEAT. Ik denk dat dit voor herhaling vatbaar is.”

Vooraleer het zover is, is het voor Guillaume Mondron, Fred Caprasse en het Allure Team a.s. weekend op Circuit Zolder de terugkeer naar het BRCC Endurance.
“Ik voel dat ik beter gewapend aan de start zal verschijnen van de BRCC Trophy en ik de SEAT optimaal zal kunnen benutten, ook al is het geen sprintrace en rijden we opnieuw met Michelin-banden. Ik geef wel toe dat ik door mijn deelname aan de SEAT Eurocup, de smaak voor de sprintraces goed te pakken heb en ik al aftel voor de eerste TCR Benelux-meeting. Mijn deelname aan de SEAT Eurocup was dan ook een eerste voorbereiding voor het komende seizoen in TCR Benelux…”

Guillaume Mondron PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 8 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons