van der Horst

New Race Festival: Voorbeschouwing QSR Team

Het QSR-team en de QSR Racing School brengen komend weekend drie wagens aan de start van de eerste wedstrijd voor de Belcar Trophy. Het nieuwe kampioenschap omvat 3 meetings met de 24 Hours of Zolder als het absolute hoogtepunt. QSR en de QSR Racing School zijn de geesteskinderen van Stefaan Schoonjans, die lange tijd zelf als rijder actief was in diverse disciplines van de autosport. Hij en zijn crew staan tijdens de races van de Belcar Trophy in voor de #69 wagen van het Skylimit Yokohama Race Team (Robin Put/Davy Suffeleers/Danique Aelaerts), en de bolides van Jimmy De Breucker (#57) en Patrick Zeeuws/Mario Timmers (#257).
De naam QSR klinkt sommigen niet heel bekend in de oren, maar QSR is toch al een hele tijd vertegenwoordigd in de Belgische autosport. Eerst via eigenaar Stefaan Schoonjans, die een aardig palmares opbouwde in rally, circuitracerij, driftwedstrijden en clubraces. Schoonjans kan terugblikken op enkele mooie overwinningen en was ook een regulier deelnemer aan de 24 Hours of Zolder. Maar sinds geruime tijd ligt het zwaartepunt bij Stefaan bij de opbouw, de preparatie en de service aan de diverse racewagens die hij in eigen beheer heeft. Daarnaast is hij ook als instructeur actief in de QSR Racing School. “We beschikken over een groot en gevarieerd wagenpark, waarvan veelvuldig gebruikt wordt gemaakt door o.a. Skylimit Events en Circuit Zolder. En ondertussen mocht ook de QSR Racing School al tien kaarsjes uitblazen. In die Racing School begeleid ik samen met een aantal andere instructeurs onze klanten. En dat gaat van een prille maar moedige beginner tot een topper in het WTCC. Natuurlijk kon ik Stefano D´Aste weinig leren qua rijvaardigheid, maar toen het WTCC de tenten opsloeg in Zolder schakelde hij ons wel in om hem te begeleiden bij zijn circuitverkenningen…”   

Komend weekend zakken Schoonjans en zijn troepen af naar Circuit Zolder en zetten ze drie racewagens in van het type BMW Clubsport, waarvoor ze ook de volledige service doen. Bovendien zal elk van deze bolides de volledige Belcar Trophy afwerken, incusief de etmaalrace in Zolder. Er is de wagen #69 voor het jonge trio Danique Aelaerts, Robin Put en Davy Suffeleers, dat aantreedt onder de banner van het Skylimit Yokohama Race Team. Aelaerts en Put kwamen in het verleden al in actie maar voor Davy Suffeleers wordt het zijn wedstrijddebuut. Op de BMW Clubsport met het startnummer 57 treffen we Jimmy De Breucker aan, die we kennen uit het BGDC-kampioenschap waar hij aan de leiding staat in de BMW ClubSport Trophy. De Breucker werkt aanstaande zondag de wedstrijd in z´n eentje af. Mario Timmers en Patrick Zeeuws vormen een rijdersduo op de wagen geflankeerd door het nummer 257. Ook deze heren zijn reguliere deelnemers aan de BMW ClubSport Trophy en rekenen er op vele supporters en sympathisanten te mogen ontmoeten aanstaande zondag op Circuit Zolder tijdens de première van de Belcar Trophy.

QSR Team PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 8 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons