van der Horst

New Race Festival: Chris Voet en Bart Van den Broeck Belgische winnaars op zondag

Traxx Racing - Peugeot RCZ
Traxx Racing - Peugeot RCZ
Ook de tweede wedstrijddag van de Supercar Challenge Powered by Pirelli in Zolder heeft Belgische winnaars opgeleverd. Chris Voet en Bart Van den Broeck (Peugeot) toonden met een prachtige zege dat ze – hoewel ze dat zelf misschien niet zullen toegeven – titelkandidaten zijn in de Sport-divisie. Vooraan boekte Henry Zumbrink (Volvo S60) een al even spectaculair succes, voor de Ginetta LMP3 van Sam Dejonghe en Luxemburger Jean-Pierre Lequeux
Prime Racing - Ginetta LMP3
Prime Racing - Ginetta LMP3
Al in zijn eerste weekend met de Ginetta LMP3 leek Sam Dejonghe op weg naar een overwinning, maar dat was zonder Henry Zumbrink gerekend. De Volvo-rijder ging bij de start meteen in de fout, maar kon het verloren terrein weer inhalen en als winnaar over de eindmeet komen. Sam Dejonghe verwoordde het op deze manier na afloop van een champagnedouche: “Ik heb een verstandige race gereden en in het begin weinig risico’s genomen. Nadien kon ik weer enkele deelnemers inhalen, maar vooral mijn teamgenoot heeft hier puik werk geleverd.”

Ook in GTB was de Belgische driekleur vertegenwoordigd op het podium, maar misschien niet door de rijders die iedereen verwacht had. Ward Sluys en Chris Mattheus (JR Motorsport BMW M4 Silhouette) waren weliswaar op weg naar een plek op het ereschavot, maar elektronische problemen maakten een
Jos Jansen - Porsche 991 GT3 Cup
Jos Jansen - Porsche 991 GT3 Cup
einde aan het verhaal. De Porsche van Jos Jansen bleef wel uit de problemen, zodat de rallycrossrijder bij zijn debuut op circuit een podiumplaats kon bemachtigen. “Deze tweede plek had ik natuurlijk nooit verwacht”, vertelde de Limburger. “Ik heb weinig tot geen ervaring op circuit en ik was hier dus zonder concrete ambities van start gegaan. Ik heb vooral veel plezier beleefd en dat was de belangrijkste doelstelling. Het is dus zeker mogelijk dat ik meer wedstrijden zal afwerken!”

Hans Fabri stuurde zijn Porsche naar de vierde plek, terwijl teamgenoot Roger Grouwels zegevierde in GTB. De winnaars in de Supersport-klasse luisterden naar de namen van Dennis de Borst en Martin de Kleijn (Seat Leon).

De leukste race

Chris Voet & Bart van den Broeck
Chris Voet & Bart van den Broeck
De Belgische helden van de tweede race van de Supercar Challenge waren zonder enige twijfel Chris Voet en Bart Van den Broeck. Gisteren werden de Peugeot-rijders al tweede, maar ze beloofden dat ze vandaag zouden strijden voor de zege. En ze hielden woord… “Het was een harde, maar faire strijd van begin tot einde”, glimlachte een duidelijk gelukkige Van den Broeck. “Ik denk dat dit sowieso een van de leukste, zo niet de leukste wedstrijd uit mijn carrière is geweest. Het was constant stuivertje wisselen en de verschillen bleven tot aan de meet miniem. Zo hebben we het graag!” Het Antwerpse duo was ook zeer te spreken over het nieuwe format van de Supercar Challenge, waarbij de tweede wedstrijd voortaan anderhalf uur duurt. “Het is een combinatie van sprint en uithouding”, licht Chris Voet toe. “We proberen natuurlijk om alles uit de kast te halen, maar tegelijk is het niet de bedoeling dat we het materiaal overbelasten. Het format is dus zeker en vast geslaagd.”

In de Superlights Challenge moesten Luc De Cock en Tim Joosen (Deldiche Norma M20FC) de duimen leggen voor nieuwkomer Milan Dontje (Ginetta LMP3), maar de Belgen deden natuurlijk een prachtige zaak in het kampioenschap. “Ik heb er een erezaak van gemaakt om als leider binnen te komen”, lacht Tim Joosen. “Na de pitstops had Milan plots een kleine voorsprong genomen, maar ik gun hem deze zege absoluut. Ik hoop ook dat er tijdens de komende wedstrijden meer deelnemers aan de start komen, want dit is absoluut een prachtige competitie.” David Houthoofd (Deldiche Norma M20FC) nam net als gisteren het brons mee naar huis.

Engelen-Holtappels - Ligier JS51
Engelen-Holtappels - Ligier JS51
In Groep 2 reed Bart Ooms (B&T Racing Radical SR3) naar een nieuw succes, maar het duel met Engelen-Holtappels werd pas beslist toen de Ligier JS51 van het duo bestraft werd met een drive through, waardoor ze werden teruggewezen naar de tweede plek.

De Supercar Challenge Powered by Pirelli heeft alle verwachtingen ingelost met stuk voor stuk spannende wedstrijden in het kader van het New Race Festival in Zolder. De volgende plaats van afspraak: het Duitse circuit van Oschersleben, tijdens het weekend van 21 en 22 mei.

Supercar Challenge powered by Pirelli
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zondag 17 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons