van der Horst

New Race Festival: Voorbeschouwing van de organisatoren

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
Na de aftrap van het seizoen op het circuit van Spa-Francorchamps wenden de deelnemers van de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC) nu hun blik op een ander nationaal circuit, met name Zolder. Daar vindt komend weekend, tijdens het New Race Festival, de tweede afspraak van de BGDC plaats, een wedstrijd van 150 minuten die in één ruk wordt verreden.
Voor deze tweede afspraak van het seizoen zijn de BMW competities er niet bij”, aldus Patrick Van Billoen. “We hadden dus verwacht dat we iets minder BGDC-deelnemers zouden ontvangen dan in Francorchamps, maar we stellen tot onze grote vreugde vast dat er zoiets is als een Zolder effect! We gaan nog maar eens de kaap van de 40 wagens op de startgrid overschrijden, met weer maar eens enkele nieuwigheden.”

In de Division 1, zien we weer zes Peugeot RCZ Cup, waaronder de drie wagens van het team SemSpeed, die goud en zilver behaalden op het podium van de nieuwe Klasse A16T tijdens de Trophée des Fagnes. Benoît en François Semoulin delen het stuur van de #1, Mathieu De Robiano rijdt alleen met de #2, terwijl de jonge Anthony Lambert, uit de karting, ook solo zal rijden in de #3. Amaury Richard is er dan weer met de #23 Street Art Racing (wie met hem rijdt, is nog niet geweten), en de duo’s Buffet-Buffet (#32) en Heinen-Hayot (#188) zijn er ook weer bij.

In de Klasse B, is de winnende BMW 320i WTCC #281 van Francorchamps er weer bij, maar Geoffrey Heyninck heeft nog niet aangegeven met wie. De concurrentie komt zeker van de Seat Toledo ETCC #101, met Grégory Paisse, naast Tony en Pascal Kevers, maar er is ook de eeuwige Vauxhall Astra Coupé #777 van de routiniers Guy Katsers en Philippe Ménage. Ook de waslijst Renault Clio zijn er weer bij met in willekeurige volgorde: de #10 van Divoy-Asnong, die revanche wil na de mechanische problemen in Francorchamps, de #28 van Charlier-Siegenthaler, de #37 van Deger-Hortulanus, de #62 van Braekevelt-Braun, de #69 van Leten-Van Kuyk (afwezig in Spa), de #110 van Debroux-Dewaelheyns, de #117 van Van Riet-Cartenian (laureaat in Zolder in 2 liter vorig jaar), de #210 van De Gand-Michalakis, de #415 van Mertz-Mertz-Warling, de #503 van Jeukenne-Frère (zilver tijdens de Fagnes) en de #510 van Kimplaire-Vernaillen. Partrick Van Billoen en Navric De Laet rijden voor hun plezier met de Honda Civic #6, net als Franken-Franken (#47) en Boostels (#348), terwijl Patrice Lacroix terug van de partij is met de Mini Cooper S #15, in afwachting van een nieuwe wagen. Er is ook de Honda S2000 van Van der Heijden, van Dubois et Branckaerts (#302), die dit seizoen zijn debuut maakt.

In de klasse tot  2500cc (D), mikken de winnaars van Spa, Delnest, Claeys en Uylenbroeck (BMW 325i E30 #113) op de dubbel, maar ze moeten dan wel afrekenen met de  M3 E30 #41 van Cesari-Gilson, de M3 E36 #077 van Spigeleer-Grysouille, de M3 E30 #83 van Beyers-Van de Water (steeds sterk thuis). Last but not least, is er de inschrijving van een BMW… 325i Clubsport Trophy met Jo Lammens die de coach zal zijn van zijn dochter Ines, die net haar licentie heeft. En zoiets zien we graag in BGDC…

De Seat Leon Supercopa ook erbij

De BMW van de Division 2 zijn zonder meer de snelste wagens van het veld en ook daar zal er stevig gevochten worden. Johan Huygens en Pieter Verlinde (M3 E46 #17) willen revanche op de winnaar van Spa, Koen De Wit (M3 E46 #64). In de Klasse F, zou de dreiging wel eens kunnen komen van één van de Seat Leon Supercopa die gemeengoed worden in de BGDC. De #35 van Greg Vannetelbosch en Olivier Kirten miste wat kilometers voor de eerste race, maar zal nu al meer in vorm zijn. De Leon #33 van Olivier Meurensen een zekere… Pierre-Yves Corthals, de #74 van Jimmy Adriaenssens en  Kris Van Kelst zijn  ook te duchten tegenstanders.

Er zijn ook twee Porsche Cayman tijdens het New Race Festival, met uiteraard de #4 van Yves Noël en Jean-Michel Gérôme, maar ook de #44 van Pierre-Yves Paque en Léonard Licops. Nog in de Klasse F vinden we de Lotus Exige #63 van Lino Pecoraro, de Exige S #117 van Colaux-Palm-Snel, maar ook de BMW M3 E36 #157 van Dierckx-Dierckx, de #555 van Van Mechelen, de mooie Z3M Coupé #888 van De Landsheere-Kluyskens-Vandekerckhove en de Compact M3 #444 van Smets-Verbeke.

In de Klasse E van de Division 2 (tot 3 liter) zien we de terugkeer van de BMW 325i #90 van Boeykens-Wastiels, die beter zal willen doen dan de winnaars van Francorchamps, Bradt-Van den Hove (BMW 120d #120), maar ook dan de Porsche Boxster #24 van Beeckman-Denis-Neutelers en de VW Golf V TDI #76 van Heirman-Van Delm.

Een wagen in Division 3, de Volvo S60 ex-Neri, met numero #60 die niet meer op biobrandstof zal rijden. Het team is nog niet bekend.

Alle activiteiten van de BGDC hebben plaats op een dag in Zolder, met de kwalificaties zondag tussen 10u35 en 11u20, en de start van de race om 15u25 en de finish om 17u55.   

BGDC Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 12 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons