van der Horst

New Race Festival: Nabeschouwing van Belgian VW Club

Maxime Potty & Mathieu Detry
Maxime Potty & Mathieu Detry
De VW Golf GTI TCR is duidelijk een van de hoofdrolspelers in de TCR Benelux! Na het uitstekende weekend van het exemplaar van Delahaye Racing Team in Zandvoort (onder meer met de zeges van Guillaume Mondron en Giacomo Altoè), was het ditmaal de #52 van Team WRT die vooraan te vinden was tijdens het New Race Festival in Zolder, de derde afspraak van het seizoen.
Net als in Zandvoort kon niemand Mathieu Detry en Maxime Potty van de pole positie houden tijdens de kwalificatiesessie. Knap werk van het team, aangezien het gemiddelde van beide rijders in rekenschap wordt gebracht… en Maxime en Mathieu de twee beste chrono’s lieten optekenen!

Ze bevestigden hun goede vorm tijdens de Qualifying Long Race, betwist op zaterdagnamiddag. Ondanks een min of meer gemiste start sloot het jongste team van het veld deze race over zestig minuten af op de tweede plek.

Op zondagochtend scoorde Maxime een groot aantal punten door zijn twee Sprints op de tweede plek te beëindigen. “Tijdens de eerste confrontatie kon ik halfweg wedstrijd druk uitoefenen op Tom Coronel, maar nadien moesten we het ritme meer laten zakken dan hij”, legt de jonge rijder uit Hamoir uit. “In de volgende race moest ik eerst afrekenen met Kevin Abbring, die een betere start had genomen. Vervolgens was de kloof te groot om nog terug te komen op de leider. Maar deze dubbele podiumplaats is desondanks erg positief. Ik kan niet wachten op de volgende race!”

Team WRT - VW Golf GTI TCR
Team WRT - VW Golf GTI TCR
In de namiddag dwarsboomde een gemiste start van Mathieu Detry de race van de VW Golf GTI TCR #52. “Ik vertrok vanop de eerste startlijn, maar viel terug naar de zesde plek”, aldus de Brusselaar. “En Zolder is een circuit waar het moeilijk is om een rijder in te halen die vastbesloten is om alle deuren dicht te gooien. Het werd bijzonder spannend met Edouard Mondron en Aurélien Comte en de positiewissels waren bijna ontelbaar. Ik werd zesde in mijn eerste race en vierde in de tweede, opnieuw na een gemiste start. Ik ben duidelijk heel tevreden over mijn ritme. Ik heb trouwens de beste wedstrijdronde laten noteren in Sprint 4! Ik heb dit weekend ook veel bijgeleerd. Samen met het team wil ik werken aan mijn start voor de volgende afspraak, want met een geslaagde start had ik tweemaal op het ereschavot gestaan.”

De VW Golf GTI #52 heeft belangrijke punten voor het kampioenschap mee naar huis genomen en het duo van de Belgian VW Club en Team WRT is naar de vijfde plek opgeklommen. “Ondanks de stevige achterstand, blijven we met dezelfde strijdlust aan de start komen”, laten Maxime Potty en Mathieu Detry optekenen. “We zijn pas halfweg en in dit kampioenschap is heel veel mogelijk. De volgende ambitie is duidelijk om races te winnen. Dat is de beste manier om vooruitgang te maken in de tussenstand!”

Delahaye Racing Team - VW Golf GTI TCR
Delahaye Racing Team - VW Golf GTI TCR
Ook Delahaye Racing Team bracht zijn VW Golf GTI TCR #4 in de kleuren van de 25 Hours VW Fun Cup aan de start op Circuit Zolder. De jonge Italiaan Giacomo Altoè was opnieuw van de partij, ditmaal bijgestaan door de regerende vicekampioen Fred Caprasse. Maar het team uit Waver, dat twee zeges en een tweede plek veroverd had in Zandvoort, kende een weekend om snel te vergeten. “De lijst met problemen is bijna te lang”, legt Gilles Terlinden uit, een van de teambazen. “Het grootste probleem was een breuk in de radiator – vermoedelijk door de schokken die de wagen te verduren krijgt in Zolder – wat de motor heeft oververhit op zaterdag. Op zondagochtend blies de krachtbron – die blijkbaar meer oververhit was dan we dachten – zijn laatste adem uit bij de opwarming voor Sprint 1 en 2. Het team heeft een ontegensprekelijke krachttoer gerealiseerd door het motorblok in één uur te vervangen, maar we moesten voor Sprint 2 wel vanuit de pitlane starten. Giacomo reed een sterke wedstrijd, maar kon niet beter doen dan de negende plaats. In de namiddag nam Fred Caprasse een goede start, maar vervolgens viel hij terug naar de zevende plek. In Sprint 4 brak de radiator opnieuw om dezelfde reden… Er zijn nu eenmaal van die weekends, maar we azen op revanche!”

De TCR Benelux heeft de eerste helft van het seizoen achter de rug. De Zolder Superprix, geprogrammeerd op 15 en 16 juli, vormt dus in zekere zin een nieuwe start voor een drievoudige finale die bestaat uit Zolder, Mettet en het Nederlandse Assen. De VW Golf GTI TCR ondersteund door de Belgian VW Club zullen zich zeker en vast willen onderscheiden!

Belgian VW Club PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op vrijdag 9 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons