van der Horst

New Race Festival: nabeschouwing van Benjamin Lessennes

Na de tweede manche van de TCR Benelux, in Zandvoort, had Benjamin Lessennes verklaard dat hij voortaan op de zege zou mikken, om zo opnieuw in de race voor de titel te geraken. Op het circuit van Zolder heeft de 17-jarige Namenaar tijdens de races in het kader van het New Race Festival meer dan woord gehouden! Samen met teammaat Tom Coronel wist hij eerste de Qualifying Long Race te winnen, vooraleer zijn sprintraces met kop en schouders te domineren. De Nederlander had aan het stuur van de #2 Honda Civic TCR van Boutsen Ginion Racing voordien ook al twee keer de zege behaald, waardoor Benjamin 125 punten scoorden (op 125!). Zo komt hij halverwege het seizoen aan de leiding van het kampioenschap!
Gelukkige mensen hebben een saai leven, wordt wel eens gezegd. Zondagavond, na een vijfde opeenvolgende zege van de #2 Honda Civic TCR wist Benjamin Lessennes amper wat hem was overkomen. “Wat kan ik hierop zeggen?” glimlachte de rijder van Boutsen Ginion Racing. “Er waren tijdens het New Race Festival 125 punten te verdienen, en we hebben ze allemaal gepakt. Met uitzondering van onze tweede plaats tijdens de kwalificaties was dit het perfecte weekend!”

Op zaterdag had de rijder van de Honda Civic in de kleuren van Coyote, Meta System, Honda Ring Motor en L’Atelier 112 al bij de start de leiding van de Qualifying Long Race in handen genomen. Hij wist meteen een kloofje te slaan. Na de verplichte rijderswissel maakte zijn ervaren teammaat Tom Coronel het werk af, en pakte de zege in deze wedstrijd over 60 minuten.
 
Op zondagochtend won de Nederlander ook zijn twee sprintraces, waardoor er belangrijke punten voor het kampioenschap gescoord werden. ’s Namiddags reed Benjamin twee keer van start tot finish aan de leiding, zonder één foutje te maken

“Deze resultaten zijn te danken aan het werk van een heel team”, benadrukte ‘Benji’. “Alle leden van Boutsen Ginion Racing hebben afgelopen winter heel hard gewerkt In samenwerking met mensen van JAS, die de Honda Civic TCR hebben ontworpen en ontwikkeld, wisten ze de problemen van 2016 op te lossen. Dat werpt nu zijn vruchten af!”
 
De volgende afspraak van de TCR Benelux zal opnieuw in Limburg doorgaan, op 15 en 16 juli, in het kader van de Zolder Superprix. “Het circuit lag ons dit weekend wel, maar toch moeten we hard blijven werken”, stelt de jongeman. “We moeten er vooral in slagen om de bandenslijtage wat tegen te gaan. Door de resultaten van dit weekend krijgen volgende keer een maximum aan succesballast mee, het zal dus niet eenvoudig worden om even goed te doen als dit weekend. Maar er blijven nog drie meetings te gaan en het doel is nu meer dan ooit de titel!”

Benjamin Lessennes PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op dinsdag 6 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons