van der Horst

New Race Festival: nabeschouwing van Denis Dupont en Sam Dejonghe

Denis Dupont en Sam Dejonghe
Denis Dupont en Sam Dejonghe
Na een lastig seizoensbegin mochten Sam Dejonghe en Denis Dupont tijdens de TCR Benelux-races in Zolder opnieuw van de champagne proeven. Met drie podiumplaatsen op vijf races toonde de SEAT Leon in de kleuren van het RACB National Team dat het werk van de rijders en het WRT team zijn vruchten afwierp.
In de aanloop naar de confrontatie op het Limburgse asfalt hadden Denis Dupont en Sam Dejonghe beloofd indruk te maken. Dat is precies wat de vertegenwoordigers van het RACB National Team hebben gedaan, tijdens een weekend waarin ze heel wat punten scoorden.
“Van bij de vrije trainingen hadden we door dat de afstellingen in de goede richting gingen”, stelt Denis Dupont. “In de lange wedstrijd van zaterdagnamiddag wist onze SEAT zich in de kijker te rijden. Goed, we kunnen nog niet strijden om de zege, maar we doen wel mee voor de ereplaatsen.”

De prestaties van de sprints op zondag bevestigde die vorm.
“Tijdens de eerste twee sprintraces op zondagochtend wist ik beslag te leggen op een derde en een vierde plaats”, legt Sam Dejonghe uit. “Bij de start van de eerste race wist ik al snel een plaats te winnen en ik kon die positie tot aan de finish vasthouden. In de tweede manche kwam ik echter net naast het podium terecht. Onmogelijk om de wagen voor me in te halen.”

’s Namiddags verzorgde Denis Dupont zijn deel van het spektakel. Vooral dan in sprint 3.
“Deze tweede plaats bewijst dat de samenwerking met de technici van het WRT Team zijn vruchten afwerpt. We hebben een kleinigheid gevonden waardoor we meer naar voor konden rijden. Het is nu aan ons om op deze weg verder te gaan. De enige tegenvaller was mijn opgave tijdens de laatste race, toen ik op de derde plaats lag. Ik was goed op weg om een vierde podiumplaats van het weekend te veroverne, maar door een waterlek ging de motortemperatuur omhoog. Het was beter om de strijd te staken. Toch wisten we ons te bewijzen en dat is het belangrijkste.”

RACB National Team PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op dinsdag 6 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons